Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από το 1,6% η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων - Πιέσεις και στους ευρωπαϊκούς τίτλους λόγω πληθωρισμού

Πάνω από το 1,6% η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων - Πιέσεις και στους ευρωπαϊκούς τίτλους λόγω πληθωρισμού
Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική έχουν ασκήσει πιέσεις στον πληθωρισμό
Πάνω από το 1,6% βρίσκεται σήμερα, 18 Οκτωβρίου 2021, η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, με τις αγορές παγκοσμίως να παρακολουθούν μια μεγάλη μετατόπιση κεφαλαίων προς την ασφάλεια των τίτλων σταθερού εισοδήματος.
Υψηλότερες είναι και οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές στην άνοδο του πληθωρισμού με το ενεργειακό κόστος να αρχίζει να αποτελεί καίριο οικονομικό πρόβλημα.
Το ιταλικό 10ετές βρίσκεται σήμερα στο 0,92%, ενώ 10ετές γερμανικό ομόλογο βρίσκεται στο -0,14%.
Το Ισπανικό 10ετές έχει απόδοση 0,49%, ενώ το 10ετές ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται σήμερα στο 0,92%

Οι ανησυχίες

Η εκτίναξη των τιμών ενέργειας και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική έχουν ασκήσει πιέσεις στον πληθωρισμό, με τους κεντρικούς τραπεζίτες να βρίσκονται σε δύσκολη θέση προκειμένου να διατηρήσουν υποστηρικτική τη νομισματική πολιτική τους.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Fed, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, αναμένετα να αυξήσει τα επιτόκια το 2022, ενώ θα αρχίσει τη μείωση του ρυθμού των αγορών ομολόγων από τον Νοέμβριο.
Αντίστοιχα είναι και τα μηνύματα από την Τράπεζα της Αγγλίας, ενισχύοντας τις ενδείξεις για μία πιο αυστηρή νομισματική πολιτική.
Από την άλλη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να διατηρήσει χαλαρή την πολιτική της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης