Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή παραδοχή από τον ηθοποιό McConaughey: Είμαι εμβολιασμένος, όμως φοβάμαι να εμβολιάσω τα παιδιά μου

Η ωμή παραδοχή από τον ηθοποιό McConaughey: Είμαι εμβολιασμένος, όμως φοβάμαι να εμβολιάσω τα παιδιά μου
Τι πραγματικά δείχνουν τα στοιχεία για τα εμβόλια και τους θανάτους των μικρών παιδιών 

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ εργάζονται για να καταστήσουν το εμβόλιο διαθέσιμο στα παιδιά, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με το εάν ένα τέτοιο εμβόλιο θα πρέπει να επιβάλλεται στα παιδιά.
Μιλώντας στη The New York Times’s DealBook summit, ο 52χρονος ηθοποιός Matthew McConaughey εξέφρασε δισταγμό να απαιτήσει από τα παιδιά του να κάνουν το εμβόλιο.
«Δεν θα μπορούσα να επιβάλω να εμβολιαστούν τα μικρότερα παιδιά», είπε. “Θέλω ακόμα να μάθω περισσότερες πληροφορίες… Θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να ρίξετε τα ζάρια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να πείτε: “Πού είναι οι αριθμοί υπέρ μου;”
Μοιράστηκε επίσης ότι από “αυτή τη στιγμή”, δεν εμβολιάζει τα παιδιά του.
Ο McConaughey ο οποίος έχει διατυπώσει την ιδέα να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του κυβερνήτη του Τέξας, είπε ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, απλώς θέλει «περισσότερες πληροφορίες» για αυτά, προτού επιβάλω εμβόλια στα παιδιά μου…”

“Είμαι εμβολιασμένος. Η γυναίκα μου είναι εμβολιασμένη”, δήλωσε.

Είπε ότι η 90χρονη μητέρα του, που μένει μαζί τους, είναι ανοσοκατεσταλμένη, κάτι που τον ώθησε να κάνει το εμβόλιο. Επέμεινε ότι «επέλεξε» να το κάνει παρά επειδή του «είπαν».

Ο McConaughey και η σύζυγός του, μοντέλο Camila Alves, έχουν τρία παιδιά: Levi, 13, Vida, 11, και Livingston 8.

Ωστόσο, ο δισταγμός του ηθοποιού να εμβολιάσει τα παιδιά του δεν έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά έχει πάρει την πανδημία, καθώς ισχυρίστηκε ότι είχε «μπει στη πιο σκληρή καραντίνα» από τους φίλους του από πέρυσι. Είπε επίσης ότι η οικογένειά του έχει χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό τεστ για τον κορωνοϊό.

«Είμαι όμως σε μια θέση όπου μπορώ να το κάνω αυτό και καταλαβαίνω ότι δεν μπορούν όλοι να το κάνουν», εξήγησε

«Δεν φαίνεται να ανοίγει το περιθώριο για μια λογική επιλογή που πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή», είπε ο σταρ. “Πιστεύω σε αυτό: περισσότερη ευθύνη, περισσότερη προσωπική ευθύνη για να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Και πρέπει να επιλέξουμε το πλαίσιο με κάθε κατάσταση, και την κατάσταση κάθε ατόμου, την κατάσταση κάθε γυναίκας.”

Ένας εκπρόσωπος του σταρ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω στο Foxnews που είχε το θέμα

Τα στοιχεία

Για να ανατρέψει το σχόλιο του McConaughey, ο δρ Murthy δήλωσε στο CNN ότι η “Covid δεν είναι αβλαβής για τα παιδιά μας προσθέτωντας πως «Πολλά παιδιά έχουν πεθάνει Δυστυχώς, εκατοντάδες παιδιά -. Χιλιάδες - έχουν νοσηλευθεί, και ως πατέρας ενός παιδί που έχει νοσηλευτεί πριν από αρκετά χρόνια για άλλη ασθένεια, δεν θα ευχόμουν ποτέ σε κανέναν γονιό να είχε ένα παιδί που θα καταλήξει στο νοσοκομείο».
Φυσικά, μια άλλη μελέτη που αγνοήθηκε από αξιωματούχους υγείας των ΗΠΑ τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από COVID-19 σε εφήβους και παιδιά είναι εξαιρετικά χαμηλός .

Ιδού τα νούμερα...

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι το 42% των παιδιών 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ είχαν Covid μέχρι τον Ιούνιο του 2021, πριν από το κύμα Δέλτα που είναι πιθανότατα μεγαλύτερος από 50% σήμερα.
murth11a.jpg

Από τα 28 εκατομμύρια παιδιά σε αυτό το ηλικιακό εύρος, 94 έχουν πεθάνει από Covid από την έναρξη της πανδημίας (συμπεριλαμβανομένων θανάτων πριν από νεότερες θεραπείες) και 562 έχουν νοσηλευτεί με λοιμώξεις από Covid.

Οι σοβαρές επιπλοκές είναι τόσο ασυνήθιστες σε αυτό το ηλικιακό εύρος που από 2.186 παιδιά στη μελέτη εμβολίου Pfizer , κανένα παιδί είτε στην ομάδα του εμβολίου είτε στην ομάδα εικονικού φαρμάκου δεν εμφάνισε σοβαρή ασθένεια από τον Covid .

Όπως σημείωσαν τότε οι Epoch Times :

Στη μελέτη που επικεντρώθηκε μόνο στους θανάτους, οι ερευνητές ανέλυσαν τις εθνικές βάσεις δεδομένων της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής Εθνικής βάσης δεδομένων παιδικής θνησιμότητας, για να εντοπίσουν όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών που έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα του COVID-19 μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.

Κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας στην Αγγλία, από τα 3.105 παιδιά που είχαν πεθάνει από όλες τις αιτίες, τα 61 ήταν παιδιά που είχαν βρεθεί θετικά στον ιό CCP.

Από τα 25 παιδιά που πέθαναν με COVID-19, τα 15 είχαν μια κατάσταση περιορισμού της ζωής, τα 16 είχαν πολλαπλές συννοσηρότητες και τα 19 είχαν μια υποκείμενη χρόνια πάθηση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η «ομάδα συννοσηρότητας με τον υψηλότερο κίνδυνο [θανάτου] ήταν εκείνοι με σύνθετη νευροαναπηρία, οι οποίοι αποτελούσαν το 52 [τοις εκατό] όλων των θανάτων» σε παιδιά που πέθαναν από COVID-19.

«Αυτοί οι νέοι που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο είναι εκείνοι που διατρέχουν επίσης υψηλότερο κίνδυνο από οποιονδήποτε χειμερινό ιό ή άλλη ασθένεια—δηλαδή νέοι με πολλαπλές παθήσεις υγείας και σύνθετες αναπηρίες», είπε ο Viner. «Το COVID-19, ωστόσο, αυξάνει τους κινδύνους για τα άτομα αυτών των ομάδων σε υψηλότερο βαθμό από ό,τι για ασθένειες όπως η γρίπη (εποχική γρίπη).»

Μόνο έξι (24 τοις εκατό) από τους 25 θανάτους COVID-19 φάνηκε να μην έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, οι ερευνητές δεν βρήκαν θανάτους σε παιδιά με μεμονωμένη διάγνωση αναπνευστικής πάθησης όπως άσθμα, διαβήτης τύπου 1, σύνδρομο down ή επιληψία.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι « κατά την ίδια χρονική περίοδο που μελετήθηκε, υπήρξαν 124 θάνατοι από αυτοκτονία και 268 θάνατοι από τραύμα, τονίζοντας ότι ο COVID-19 είναι σπάνια θανατηφόρα ασθένεια» σε παιδιά και εφήβους.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης