Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από covid -19 κατά 70%

Ισραηλινό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από covid -19 κατά 70%
Ισραηλινή θεραπεία για σοβαρή νόσηση από covid -19 μειώνει τη θνησιμότητα κατά 70%
Σχετικά Άρθρα
Ισραηλινή θεραπεία για σοβαρή νόσηση από covid -19 μειώνει τη θνησιμότητα κατά 70%, όπως προέκυψε από την κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ που διεξήχθη σε τρία μεγάλα νοσοκομεία του Ισραήλ, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
Η Bonus BioGroup δημοσίευσε νέα δεδομένα αυτή την εβδομάδα που δείχνουν ότι το ποσοστό επιβίωσης 30 ημερών 50 νοσηλευόμενων ασθενών με βαριά ασθένεια - με κορεσμό οξυγόνου 93% και κάτω και διάχυτη πνευμονία - που έλαβαν έως και τρεις δόσεις της θεραπείας MesenCure, ήταν 94% - δηλαδή 47 από τους 50 ασθενείς επέζησαν.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Συγκρίνοντας τους 30 πρώτους ασθενείς στη δοκιμή με 60 παρόμοιους ασθενείς που χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα ελέγχου, το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό: μόνο το 6,7% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με MesenCure πέθανε λόγω COVID-19 ή των επιπλοκών του, σε σύγκριση με 23,3% της ομάδας ελέγχου.
«Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δρ. Shai Meretzki.
«Περιμέναμε καλά αποτελέσματα, αλλά όχι τόσο καλά αποτελέσματα σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου».
Ο εμβολιασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του κορωνοϊού και τα νέα φάρμακα της Merck και της Pfizer δείχνουν την πιθανότητα επιτυχίας για τη θεραπεία ήπιων ασθενών στα αρχικά στάδια της νόσου.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη διαθέσιμο φάρμακο που να βοηθά να σωθούν οι ζωές των ασθενών που νοσούν βαριά με covid -19.

Πως λειτουργεί η θεραπεία MesenCure

Η πνευμονία και οι κυτοκίνες που οδηγούν σε αναπνευστική δυσχέρεια είναι μια κοινή επιπλοκή της covid-19, που προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση λευκών αιμοσφαιρίων και υγρού στους πνεύμονες.
Το MesenCure είναι μια κυτταρική θεραπεία που αποτελείται από εκατομμύρια ζωντανά κύτταρα που συσκευάζονται και χορηγούνται με κάθε δόση.
Το MesenCure αποτελείται από ενεργοποιημένα μεσεγχυματικά στρωματικά κύτταρα (MSC) που απομονώνονται από τον λιπώδη ιστό υγιών δοτών.
Τουλάχιστον 45.000 δόσεις μπορούν να παραχθούν από έναν μόνο δότη λιποαναρρόφησης μετά την κυτταρική επέκταση και ενίσχυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης