Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα νέα μέτρα της Γαλλίας: Άκυρα τα πιστοποιητικά χωρίς γ' δόση - Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - «Όχι» σε lockdown

Τα νέα μέτρα της Γαλλίας: Άκυρα τα πιστοποιητικά χωρίς γ' δόση - Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους - «Όχι» σε lockdown
«Μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά μέτρα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στη Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί το πέμπτο κύμα κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Olivier Veran, λέγοντας «όχι» σε lockdown.
Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα λήγουν σε επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση και έπειτα θα είναι απαραίτητη η χορήγηση της ενισχυτικής, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου.
«Από τις 15 Ιανουαρίου δεν θα ισχύει πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού για Γάλλους ηλικίας 18 έως 65 ετών. Αυτά τα άτομα έχουν δύο μήνες για την τρίτη δόση. Επίσης, θα έχετε στη διάθεσή σας πέντε έως επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση για να κάνετε την τρίτη» είπε συγκεκριμένα ο Veran.
Ο Γάλλος υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η ισχύς των τεστ PCR μειώνεται από τις 72 ώρες στις 24 ώρες.
Την ίδια ώρα, η χρήση μάσκας θα είναι και πάλι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Veran, οι νομάρχες θα έχουν το δικαίωμα να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε υπαίθριους χώρους, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές.

«Όχι» σε lockdown

Ωστόσο, η Γαλλία λέει «όχι» σε lockdown με τον υπουργό Υγείας να επισημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν «ούτε περιορισμοί ούτε απαγόρευση κυκλοφορίας».
«Μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτό το κύμα χωρίς να καταφύγουμε στα πιο περιοριστικά μέτρα» που έχουν ήδη επιβάλει ορισμένες γειτονικές χώρες της Γαλλίας, τόνισε συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας πως δεν θα υπάρξει ούτε σε αυτή τη φάση «πρόωρο κλείσιμο καταστημάτων ή ταξιδιωτικοί περιορισμοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης