Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνική κυβέρνηση προς πολίτες: Μην κάνετε διακρίσεις στους ανεμβολίαστους - Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό

Ιαπωνική κυβέρνηση προς πολίτες: Μην κάνετε διακρίσεις στους ανεμβολίαστους - Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό
Η Ιαπωνία ακολουθεί μια πολύ διαφορετική προσέγγιση, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται μόνο με πλήρη συναίνεση
Και ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν σταδιακά να επιβάλλουν στους πολίτες νέα μέτρα όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων ηλικιακών ομάδων, η Ιαπωνία ζητά από τους πολίτες της το αυτονόητο: Να μην γίνονται διακρίσεις εναντίον των μη εμβολιασμένων.

Η Γερμανία για παράδειγμα, πρόκειται να ακολουθήσει την Αυστρία επιβάλλοντας υποχρεωτικά τα εμβόλια, με τους αρνητές που εξακολουθούν να αντιστέκονται στη λήψη τους να αντιμετωπίζουν κλιμακούμενα πρόστιμα ακόμη και ποινές φυλάκισης.
Ωστόσο, η Ιαπωνία ακολουθεί μια πολύ διαφορετική προσέγγιση, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια πρέπει να χορηγούνται μόνο με πλήρη συναίνεση και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εξαναγκασμού ή εκφοβισμού.

Η ακόλουθη ανακοίνωση αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας.

«Αν και ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες να κάνουν τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, αυτός δεν είναι υποχρεωτικός.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται μόνο με τη συγκατάθεση του ατόμου που θα εμβολιαστεί μετά από τις πληροφορίες που παρέχονται.
Εμβολιαστείτε με δική σας απόφαση, κατανοώντας τόσο την αποτελεσματικότητα στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών όσο και τον κίνδυνο παρενεργειών.
Κανένας εμβολιασμός δεν θα γίνει χωρίς συγκατάθεση.
Παρακαλώ μην αναγκάζετε κανέναν στον χώρο εργασίας σας ή τους γύρω σας να εμβολιαστούν και μην κάνετε διακρίσεις σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.»

Ανάλογη δήλωση περιέχει και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού .

«Τα εμβόλια δεν θα χορηγηθούν ποτέ χωρίς τη συγκατάθεση του παραλήπτη.
Προτρέπουμε το κοινό να μην εξαναγκάζει ποτέ τους εμβολιασμούς στο χώρο εργασίας ή σε άλλους γύρω του και ποτέ να μην μεταχειρίζεται όσους δεν έχουν λάβει το εμβόλιο με τρόπο που να εισάγει διακρίσεις».

Εν τω μεταξύ, στην Αυστρία, η κυβέρνηση προσλαμβάνει κυριολεκτικά ανθρώπους για να «κυνηγήσει» αυτούς που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

«Οι δυτικές χώρες εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι οι κύριοι υπερασπιστές των πολιτικών ελευθεριών», γράφει ο Noah Carl.
«Αλλά στην εποχή της ασφάλειας του Covid, φαίνεται ότι ο μανδύας έχει περάσει στην Ιαπωνία.
Ίσως η χώρα να στείλει μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα για να διδάξουν τη Δύση για την ατομική ελευθερία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης