Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από δημοσιογράφο της Telegraph: Δεν είναι όλοι ασθενείς Covid - Οι περισσότεροι νοσούν εντός νοσοκομείου

Αποκάλυψη από δημοσιογράφο της Telegraph: Δεν είναι όλοι ασθενείς Covid - Οι περισσότεροι νοσούν εντός νοσοκομείου
Δημοσιογράφος της Telegraph αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό διαγνώστηκαν θετικοί έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας για άλλα νοσήματα
Σχετικά Άρθρα

Σε μια αποκάλυψη που θέτει πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, προχωρά η δημοσιογράφος της Telegraph, Allison Pearson, τη στιγμή που η αναζωπύρωση της πανδημίας στη Βρετανίας έφερε και νέα περιοριστικά μέτρα.
Ειδικότερα, η Pearson αποκαλύπτει ότι το 70% των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του Λονδίνου διαγνώστηκε θετικό στον ιό αφού είχε κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία για άλλες παθήσεις. Σύμφωνα με την ίδια, ο πανικός προκαλείται από κρούσματα που προσμετρούνται ως covid παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία για άλλους λόγους.
«Εκπληκτικό. Το 70% των λεγόμενων "νοσηλειών COVID" του Λονδίνου διαγιγνώσκονται αρκετές ημέρες μετά την εισαγωγή για άλλες παθήσεις.
Δεν είναι άλλοι ασθενείς Covid.
Ένα θετικό τεστ 8 ημέρες μετά την εισαγωγή σημαίνει ότι ο ασθενής κόλλησε κορωνοϊό εντός του νοσοκομείου» υποστηρίζει η Allison Pearson.

 

Ωστόσο, το άρθρο της, που βασίζεται σε πηγές εντός του NHS, περιέχει αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
«Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα για τον τρόπο που λειτουργούν οι επιστήμονες», γράφει η Pearson και συνεχίζει «στις 10 Δεκεμβρίου, ο καθηγητής Neil Ferguson επεσήμανε ότι οι εισαγωγές Covid στο νοσοκομείο ήταν περίπου 700 την ημέρα. Αυτό που παρέλειψε να λάβει υπόψη του είναι ότι ένας τόσο ανησυχητικός αριθμός θα ισοσκελιζόταν με περίπου 600 εξιτήρια Covid κάθε μέρα. Σύμφωνα με την πηγή μου, ο τρέχων μέσος όρος επτά ημερών για εξιτήρια από το νοσοκομείο Covid είναι 623 την ημέρα σε σύγκριση με τον μέσο όρο εισαγωγών 780. Ενώ και οι δύο μετρήσεις έχουν, πράγματι, αυξηθεί, η πληρότητα των κλινών έχει παραμείνει περίπου η ίδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης