Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία – Απόφαση σοκ: Κατάργηση οικιακού ασύλου με εμβολιασμούς από πόρτα σε πόρτα – Aστυνομικό κράτος προ των πυλών

Βρετανία – Απόφαση σοκ: Κατάργηση οικιακού ασύλου  με  εμβολιασμούς από πόρτα σε πόρτα – Aστυνομικό κράτος προ των πυλών

Η κυβέρνηση προφασίζεται την αποφυγή του lockdown και του κλεισίματος των σχολείων – «Σκληραίνει» η στάση κατά όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν απειλώντας τις ατομικές ελευθερίες

Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει ένα σχέδιο να στείλει ομάδες από πόρτα σε πόρτα σε σπίτια των μη εμβολιασμένων Βρετανών, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει περίπου πέντε εκατομμύρια ανεμβολίαστους, σύμφωνα με την Daily Mail.
Η πρωτοβουλία συζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, το NHS (Εθνικό Σύτημα Υγείας) της Αγγλίας και τον πρωθυπουργικό γραφείο την περασμένη εβδομάδα ως μέρος μιας εθνικής προσπάθειας αποστολής ομάδων εμβολιασμού σε περιοχές που έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού - και την προτείνουν ως εναλλακτική λύση στα lockdown και άλλους περιορισμούς, καθώς και με στόχο την «ενθάρρυνση» του εμβολιασμού σε αγροτικές περιοχές ή νοικοκυριά όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να επισκεφτούν τα σχετικά κέντρα.

Ολοκληρωτική εκτροπή

«Νομίζω ότι οτιδήποτε ενθαρρύνει τον διστακτικό όσον αφορά την πραγματοποίηση του εμβολίου είναι ορθό», δήλωσε ανώνυμα υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια προειδοποίησε: «Το κλίμα στη χώρα σκληραίνει ενάντια στους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν» - αναδεικνύοντας την ολοκληρωτική εκτροπή που τείνουν τα λάβουν πλέον τα υγειονομική μέτρα στη χώρα η οποία κατά ειρωνικό τρόπο είναι το λίκνο του φιλελευθερισμού.
Με άλλα λόγια, αίρεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία του οικιακού ασύλου σε μια πρωτοφανή παραβίαση των ατομικών ελευθεριών, παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή Omicron… γελάει με το εμβόλιο καθώς καταγράφεται μικρή νοσηρότητα και θνητότητα.


Οι νοσηλείες 


Την ίδια ώρα, η υπηρεσία SAGE προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να πληγεί από ένα μεγάλο κύμα νοσηλειών Covid και η κορύφωση θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερη από τον περασμένο χειμώνα παρά τη μειωμένη νοσηρότητα της παραλλαγής Omicron.
Στις 23 Δεκεμβρίου 2021, η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα της Κυβέρνησης προειδοποίησε ότι η κορυφή της καμπύλης στις εισαγωγές στα νοσοκομεία «μπορεί να είναι συγκρίσιμη ή μεγαλύτερη από τις προηγούμενες» – συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου κύματος τον Ιανουάριο.
Ωστόσο, οι βουλευτές και η επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας έχουν προειδοποιήσει τον Boris Johnson να μην επιβάλει νέους περιορισμούς πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διαφορετικά κινδυνεύει να «καταστρέψει» τις επιχειρήσεις προκαλώντας τους οριστικό οικονομικό πλήγμα.



To δίλημμα του νέου lockdown


Ενώ ο Boris Johnson και κυβερνητικοί παράγοντες δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζεται να κλείσουν τα σχολεία τον Ιανουάριο, υπήρξε οπισθοδρόμηση όσον αγορά οποιονδήποτε υπαινιγμό για lockdown ή άλλους περιορισμούς.
«Είμαι όλοι υπέρ της ελεύθερης επιλογής, αλλά έρχεται ένα σημείο που δεν μπορείτε να… βάλετε σε καραντίνα το 90 τοις εκατό της χώρας που είναι εμβολιασμένο για το δέκα τοις εκατό που αρνείται να είναι».
Door-to-door teams armed with Covid jabs will be sent to the homes of unvaccinated Britons in plans being considered by Ministers to reach the estimated five million people yet to be inoculated. Pictured: An anti-vax march in London, December 2021
mail_on_line.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης