Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις λιανικής το Νοέμβριο 2021

Ιαπωνία: Αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις λιανικής το Νοέμβριο 2021
Ιαπωνία: Αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις λιανικής

Οι πωλήσεις λιανικής της Ιαπωνίας αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, καθώς η χαλάρωση των ανησυχιών για τον κορωνοϊό πυροδότησε αύξηση των δαπανών από τους καταναλωτές, λίγο πριν από την εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,2% τον Νοέμβριο 2021 έναντι του προηγουμένου μήνα, καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα σε είδη ρουχισμού και οχήματα, τόνισε το υπουργείο Βιομηχανίας.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση συνολικά 1,3%.
Ενώ η κατανάλωση στην Ιαπωνία δεν έχει αυξηθεί στον βαθμό που το έχει κάνει σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ, οι δαπάνες έχουν αυξηθεί μετά από την πτώση του αριθμού των κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο, επιτρέποντας την άρση των περιορισμών έκτακτης ανάγκης στο τέλος αυτού του μήνα.
Η αύξηση δείχνει τη σημασία του να διατηρηθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση της Omicron, εάν η κατανάλωση πρόκειται να οδηγήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη αυτό το τρίμηνο κυρίως χάρη στις καταναλωτικές δαπάνες, με κάποια μέτρα στήριξης για το εμπόριο να διατηρούνται.
Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανάπτυξη του ΑΕΠ στην Ιαπωνία κατά 6,1% στους τρεις τελευταίους μήνες του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης