Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστημονική εκτίμηση: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα βγουν από την πανδημία

Επιστημονική εκτίμηση: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα βγουν από την πανδημία

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, η ανοσία εκτιμάται στο 95% του πληθυσμού στην Αγγλία

Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να είναι από τις πρώτες χώρες που θα βγουν από την πανδημία εξέφρασε ο David Heymann επιδημολόγος του London School of Hygiene and Tropical Medicine.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη χώρα όσον αφορά την έξοδο από την πανδημία -εάν δεν έχει ήδη βγει- και στη μετατροπή της νόσου σε ενδημική» δήλωσε και συμπλήρωσε «τώρα, οι χώρες χτίζουν την ανοσία του πληθυσμού... κι αυτό φαίνεται να κρατά τον ιό σε απόσταση, χωρίς να προκαλεί σοβαρή νόσηση ή θάνατο, σε χώρες όπου η ανοσία του πληθυσμού είναι υψηλή».
Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία, η ανοσία εκτιμάται στο 95% του πληθυσμού στην Αγγλία και είναι λίγο μικρότερη σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. «Πλέον, συμπεριφέρεται περισσότερο ως ενδημικός κορωνοϊός και λιγότερο ως πανδημικός», σημειώνει. Μόνο στη βορειοανατολική χώρα διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα δεν υποχωρούν.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκε έντονη κριτική τον τελευταίο μήνα για την άρνηση της να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων και τη στιγμή που η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού εξαπλωνόταν ραγδαία. Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από τις πρώτες χώρες που δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα από το εξαιρετικά μολυσματικό στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης