Τελευταία Νέα
Διεθνή

Javid (Μ. Βρετανία): Η άρση των περιορισμών δεν έγινε για να σωθεί πολιτικά ο Johnson

Javid (Μ. Βρετανία): Η άρση των περιορισμών δεν έγινε για να σωθεί πολιτικά ο Johnson
Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί και μειώνονται τόνισε ο Βρετανός υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η άρση των περιοριστικών μέτρων έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έγινε για να διασωθεί πολιτικά ο πρωθυπουργός Boris Johnson διατύπωσε ο υπουργός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, Sajid Javid.
«Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρθούν οι περιορισμοί.
Μπαίνουμε σε ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη μας έναντι της covid19.
Ο σκοπός των μέτρων του Plan b ήταν να αγοράσουμε χρόνο έτσι ώστε να κτίσουμε την άμυνα μας έναντι του κύματος της Omicron και να ενισχύσουμε το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Omicron υποχωρεί» υποστήριξε μιλώντας στο BBC ο Βρετανός υπουργός Υγείας, ο οποίος πάντως επισήμανε πως κανείς δεν υποστηρίζει πως «η covid δεν είναι πρόβλημα».
Όπως είπε ο Javid, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ στο σύνολο τους έχουν τάσεις υποχώρησης, καθώς από τους 18.000 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται περίπου 15.000 πολίτες.

Δεν κινδυνεύει ο Johnson

Σύμφωνα με τον Javid, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε για την πολιτική «σωτηρία» του πρωθυπουργού Boris Johnson, ο οποίος δοκιμάζεται στη σκιά των αποκαλύψεων για τα πάρτι στη Downing Street κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάιο του 2020.
«Ο Boris Johnson δεν κινδυνεύει» είπε ο Javid, ο οποίος αφού υποστήριξε πως κατανοεί την οργή των πολιτών, σημείωσε πως μόλις ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και θα δώσει τις δέουσες απαντήσεις.
Όσον αφορά το συσχετισμό της άρσης των μέτρων με την πολιτική κρίση του Johnson, o Βρετανός υπουργός σημείωσε πως είναι ολότελα λανθασμένος, καθώς οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ήταν αυτοί που υποστήριξαν πως το κύμα της Omicron κορυφώθηκε.
Πάντως, ο Javid είπε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να φορά τη μάσκα του στα καταστήματα, καθώς παραμένει πολύ υψηλή η κυκλοφορία του ιού, ενώ σημείωσε πως πλησιάζει η στιγμή που θα καταργηθεί η υποχρεωτική καραντίνα για όσους εντοπίζονται θετικοί στην covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης