Τελευταία Νέα
Διεθνή

H χορογραφία των εκχιονιστικών στις ΗΠΑ – Έτσι καθαρίζουν οι αυτοκινητόδρομοι στον πολιτισμένο κόσμο!

H χορογραφία των εκχιονιστικών στις ΗΠΑ – Έτσι καθαρίζουν οι αυτοκινητόδρομοι στον πολιτισμένο κόσμο!
Η υπηρεσία μεταφορών της Μινεσότα στις ΗΠΑ είχε ποστάρει ένα εντυπωσιακό βίντεο από έναν αυτοκινητόδρομο το οποίο δείχνει μία αρμάδα εκχιονιστικών φορτηγών σε μία άρτια εκτελεσμένη χορογραφία να αδειάζει τον δρόμο από το χιόνι και τα αυτοκίνητα να ακολουθούν υπομονετικά και με ασφάλεια

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτύπησε με πρωτόγνωρη σφοδρότητα την Ελλάδα από το Σάββατο με αποκορύφωμα τα όσα έζησαν οι κάτοικοι της Αττικής, της Εύβοιας και των νησιών των Σποράδων και των Κυκλάδων, την Δευτέρα 24/1.

Τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική οδό αλλά και σε άλλους μεγάλους οδικούς κόμβους της Αττικής και της Αθήνας (Μεσογείων, Κατεχάκη κτλ) με οδηγούς να μένουν εγκλωβισμένοι έως και 22 ώρες στα οχήματά τους ενώ άλλοι να τα εγκαταλείπουν και να περπατούν για ώρες μέσα σε συνθήκες χιονοθύελλας για να πάνε είτε στα σπίτια τους είτε να βρουν ένα ζεστό μέρος να βγάλουν τη νύχτα. Για τα όσα τραγικά συνέβησαν μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε παρέμβαση ζητώντας αποζημίωση για κάθε εγκλωβισμένο όχημα, από την Αττική Οδό, ύψους 2.000 ευρώ.

Ο κρατικός μηχανισμός όσον αφορά την διαχείριση μιας κακοκαιρίας για την οποία οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει αρκετά έγκαιρα, απέτυχε. Και σε αυτό το πλαίσιο θυμηθήκαμε ένα βίντεο το οποίο είχε γίνει viral στο Twitter και το οποίο δείχνει πως όταν ο μηχανισμός λειτουργήσει σωστά τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η υπηρεσία μεταφορών της Μινεσότα στις ΗΠΑ είχε ποστάρει ένα εντυπωσιακό βίντεο από έναν αυτοκινητόδρομο το οποίο δείχνει μία αρμάδα εκχιονιστικών φορτηγών σε μία άρτια εκτελεσμένη χορογραφία να αδειάζει τον δρόμο από το χιόνι και τα αυτοκίνητα να ακολουθούν υπομονετικά και με ασφάλεια.
Μάλιστα στο μήνυμά της η υπηρεσία έγραψε με νόημα: «Στη Μινεσότα είναι απλά Τετάρτη». Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται μία συντονισμένη προσπάθεια για να βγουν από τη δύσκολη θέση όλοι ασφαλείς.
Χρειάζεται άμεση κινητοποίηση των οχημάτων βαρέως τύπου που θα κρατάνε ανοικτό τον δρόμο, αλατιέρες που θα ρίχνουν συνεχώς αλάτι αλλά και οδηγοί εκπαιδευμένοι και με τα απολύτως απαραίτητα ειδικά σε μέρες ακραίων φαινομένων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης