Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson προς Putin: Εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν «τραγικό λάθος»

Johnson προς Putin: Εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν «τραγικό λάθος»

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την Ουκρανία και το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα από το ΝΑΤΟ

Τη βαθιά του ανησυχία για την «τρέχουσα εχθρική δραστηριότητα της Ρωσίας» στα ουκρανικά σύνορα, εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εισβάλει στη γείτονά της, εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Vladimir Putin ο Boris Johnson, προειδοποιώντας τον πως μια εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα «τραγικό λάθος υπολογισμού».
Οι δυο ηγέτες, σύμφωνα με το Reuters συζήτησαν για την Ουκρανία και το ζήτημα των εγγυήσεων ασφαλείας που ζητεί η Μόσχα από το ΝΑΤΟ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα, αναφέρει το Κρεμλίνο.
Ο Putin τόνισε στον Johnson ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να ανταποκριθεί επαρκώς στις θεμιτές ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι η Ουκρανία υπονομεύει τις συμφωνίες του Μινσκ.
Από την πλευρά της Ντάουνινγκ Στριτ έγινε γνωστό ότι Putin και Johnson συμφώνησαν στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου για την εξεύρεση «ειρηνικής λύσης» στην ουκρανική κρίση.
Το βρετανικό μέσο news.sky.com αναφέρει ότι ο Johnson «τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος που θα σέβεται τόσο την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας όσο και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και πως υπογράμμισε στον Ρώσο πρόεδρο ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω ρωσική εισβολή στο ουκρανικό έδαφος θα ήταν τραγικός λάθος υπολογισμού».
Στη συνέχεια, το Κρεμλίνο είπε ότι ο κ. Putin είχε σημειώσει «την απροθυμία του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί επαρκώς στις βάσιμες ρωσικές ανησυχίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης