Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: "Βαθιά ανησυχητική" η σιωπηρή υποστήριξη του Πεκίνου προς τη Μόσχα

Πεντάγωνο:
Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας θα αναχωρήσει για Βέλγιο, Λιθουανία και Πολωνία, για διαβουλεύσεις
Σχετικά Άρθρα

Η "σιωπηρή υποστήριξη" του Πεκίνου προς τη Μόσχα στο θέμα της Ουκρανίας είναι "βαθιά ανησυχητική", υποστήριξε σήμερα το Πεντάγωνο, την ώρα που οι Δυτικοί φοβούνται μια στρατιωτική επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η υποστήριξη αυτή "είναι ειλικρινά ακόμη πιο αποσταθεροποιητική για την κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, John Kirby.

Ο Aμερικανός υπουργός Άμυνας σε Βέλγιο, Λιθουανία και Πολωνία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Ostin θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη για ένα ταξίδι με σταθμούς το Βέλγιο, τη Λιθουανία και την Πολωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby δήλωσε ότι ο Ostin θα συναντήσει ηγέτες σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, ενώ θα επισκεφθεί επίσης αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία. Στις Βρυξέλλες ο Loyd Ostin θα έχει επαφές με συμμάχους του ΝΑΤΟ.
"Ο υπουργός αναχωρεί αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες. Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Ο Kirby συμπλήρωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει πάρει την τελική του απόφαση για να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά ότι θα μπορούσε να κινηθεί ακόμη και χωρίς προειδοποίηση, ενώ συνεχίζει να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητές του κατά μήκος των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης