Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ αυξάνει τις μονάδες καραντίνας – Έξαρση κρουσμάτων

Κίνα: Το Χονγκ Κονγκ αυξάνει τις μονάδες καραντίνας – Έξαρση κρουσμάτων

O τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια Kai Tak θα μετατραπεί σε μονάδα αποκλειστικά για περιπτώσεις COVID, με 1.000 κλίνες

Αντιμέτωπο με έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, με αρχές της πόλης να ενισχύουν τη διάθεση μονάδων για απομόνωση και θεραπεία, με τη βοήθεια κατασκευαστικών ομάδων από την ηπειρωτική χώρα.
Μάλιστα, διατίθεται εκ νέου ένας τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση, μετά την καταγραφή 6.063 νέων κρουσμάτων στις 19/2, ανακοίνωσε ότι ο τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια Kai Tak θα μετατραπεί σε μονάδα αποκλειστικά για περιπτώσεις COVID, με 1.000 κλίνες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.
Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam, η οποία παραβρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης σε εργοτάξιο για την κατασκευή 10.000 μονάδων COVID-19 στο Πένιζ Μπέι κοντά στο θέρετρο της Disneyland, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτοβουλίες θα «βελτιώσουν σημαντικά» τις δυνατότητες αντιμετώπισης της επιδημίας.
Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί και επικριτές υποστηρίζουν ότι οι δραστικές πολιτικές του Χονγκ Κονγκ για μηδέν κρούσματα COVID, σύμφωνα με το πρότυπο της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν συνδράμει στα σημερινά προβλήματα και είναι μη βιώσιμες.
Ήδη, η Κίνα έχει αποστείλει στο Χονγκ Κονγκ ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων κινητών μονάδων διενέργειας τεστ, με τις αρχές να εκτιμούν ότι η έξαρση μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις μήνες πριν να σταθεροποιηθεί.
Στο μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε 195 νέα κρούσματα COVID-19 για τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας στις 19/2, έναντι 137 μία ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ δεν καταγράφηκαν νέοι θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης