Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Έτοιμα για επίθεση τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία

Πεντάγωνο: Έτοιμα για επίθεση τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία
Έτοιμες οι ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση, ίσως και άμεσα
Σχετικά Άρθρα
Τα ρωσικά στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία είναι προετοιμασμένα για επίθεση που ενδεχομένως είναι επικείμενη, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Το Πεντάγωνο δήλωσε την Τετάρτη ότι το 80% των 190.000 Ρώσων στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία ή κοντά στην Ουκρανία βρίσκονται τώρα σε ετοιμοπόλεμες θέσεις και ότι πιθανότατα επίκειται μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική επίθεση.
«Είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα αν πάρουν την εντολή», είπε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσαν οι New York Times.
Ο αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες περίμεναν να συγκεντρώσει η Μόσχα στην κρίση της Ουκρανίας είναι τώρα στις θέσεις τους, τοποθετημένες 3 έως 30 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, εάν δεν βρίσκονται ήδη στις ανατολικές επαρχίες Donetsk και Luhansk.
«Είναι έτοιμοι να φύγουν», είπε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι αναμένουν από τον Vladimir Putin να δώσει την τελική εντολή για την έναρξη μιας επίθεσης.
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν την Τρίτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να εισβάλλουν στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίες ελέγχονται από αυτονομιστές που στηρίζονται από το Κρεμλίνο και οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τη Μόσχα ως ανεξάρτητες.
Ο πρόεδρος Biden χαρακτήρισε την κίνηση «αρχή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».
Μεταξύ των επιλογών που έχει ο κ. Putin είναι μια επίθεση σε περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο και διεκδικούν οι αυτονομιστές, ή μια ευρύτερη επίθεση στην Ουκρανία, η οποία θα πυροδοτούσε τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται εδώ και μήνες για μια τόσο μεγάλης κλίμακας επίθεση και τώρα είναι σε θέση να την πραγματοποιήσουν.
Μια τέτοια επίθεση πιθανότατα θα περιλάμβανε πυραυλικές επιθέσεις, αεροπορικές επιδρομές, επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων, μια αμφίβια επίθεση και χερσαία στρατεύματα και θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, είπε ο αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας επανέλαβε την εκτίμηση του κ. Biden ότι η Ρωσία είχε ξεκινήσει εισβολή στην Ουκρανία στα ανατολικά εδάφη του Donetsk και του Luhansk, αλλά ο αξιωματούχος είπε ότι δεν είχε λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό ή την τοποθεσία των στρατευμάτων στις περιοχές που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης