Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία: Αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στο Τσερνόμπιλ

Υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία: Αυξημένα επίπεδα ακτινοβολίας στο Τσερνόμπιλ
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε από την πλευρά ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι κανονικά
Σχετικά Άρθρα

Για υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στην τοποθεσία του αδρανούς πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, προειδοποιεί η υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας στην Ουκρανία.
Το εργοστάσιο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσίας, με την Ουκρανία να δηλώνει ότι οι στρατιώτες της «δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986».
«Παρατηρείται μια ανωμαλία στην αύξηση των επίπεδων ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσερνόμπιλ», ανέφερε στο twitter η ιστοσελίδα μέτρησης Nexta.
Πηγές του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν όμως ότι η αύξηση αυτή πιθανότατα προέρχεται από την καταστροφή αποθήκης πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή. «Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν πως με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου», ανέφερε το NBC.

Αλεξιπτωτιστές στέλνει η Ρωσία

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν δυνάμεις αλεξιπτωτιστών για τη φύλαξη του κλειστού πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα επίπεδα της ραδιενέργειας στον σταθμό είναι κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης