Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (Ολλανδία): Δεν αντέχει η Ευρώπη να μην αγοράζει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία

Rutte (Ολλανδία): Δεν αντέχει η Ευρώπη να μην αγοράζει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία
Κατά της διακοπής της παροχής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία σήμερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας
Σχετικά Άρθρα
Λίγες μέρες μετά την κατηγορηματική άρνηση της Γερμανίας στο εμπάργκο των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου που πρότειναν οι ΗΠΑ, σε ανάλογη δήλωσh προχώρησε και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte.
Συγκεκιμένα ο Ολλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τάσσεται κατά της διακοπής προμήθειας ρωσικού πετρελαίου και αερίου, καθώς αυτό θα ήταν μη βιώσιμο για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πρέπει να συζητήσουμε τα τρωτά μας σημεία όσον αφορά την εξάρτησή μας από το ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό αέριο. Δεν είμαι υπέρ της διακοπής της παροχής πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία σήμερα, δεν είναι δυνατό γιατί χρειαζόμαστε την προμήθεια και αυτή είναι η δυσάρεστη αλήθεια», είπε ο Rutte κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron στο Παρίσι.
«Αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να προχωρήσουμε στην πράσινη ατζέντα, για να απελευθερώσουμε τις οικονομίες μας από τον άνθρακα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μέρες ανάλογη θέση είχε εκφράσει και ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholtz, χαρακτηρίζοντας «ουσιαστικής σημασίας» τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία απορρίπτοντας με κατηγορηματικό τρόπο την πρόταση των ΗΠΑ για ένταξη του ενεργειακού εφοδιασμού στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.
«Ο ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…).
Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια απεξάρτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, «αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο».
«Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη.
Αποτελεί λοιπόν συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εμπορικών εταιριών στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία», είχε πει ο Scholtz.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης