Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Υόρκη: Αναζητούν τον δράστη της επίθεσης στο μετρό – Στους 23 οι τραυματίες, οι 5 σε κρίσιμη κατάσταση

Νέα Υόρκη: Αναζητούν τον δράστη της επίθεσης στο μετρό – Στους 23 οι τραυματίες, οι 5 σε κρίσιμη κατάσταση
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης και υποστηρίζει ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.
Σχετικά Άρθρα

Τον δράστη της επίθεσης στο μετρό του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αφού έριξε δύο καπνογόνα σε συρμούς, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως το πλήθος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 άνθρωποι, αναζητά η αστυνομία, η οποία μάλιστα υποστηρίζει πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τους 23 τραυματίες, οι 5 νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης και υποστηρίζει ότι ο δράστης έδρασε μόνος του.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 08:24 (τοπική ώρα, 15:24 ώρα Ελλάδας) χθες Τρίτη 12 Απριλίου ένας άνδρας που φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα «έριξε δύο καπνογόνα γεμίζοντας καπνό το βαγόνι του μετρό».
Στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον των επιβατών την ώρα που ο συρμός εισερχόταν στον σταθμό της 36ης οδού, στη συνοικία Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν.
Η επίθεση έγινε σε ώρα αιχμής, σε μια χρονική στιγμή που καταγράφονται συνεχή περιστατικά εγκληματικότητας στη Νέα Υόρκη.
5_2.webp

98_2.JPG
23 τραυματίες

Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 23 άνθρωποι, εκ των οποίων οι δέκα επλήγησαν από τις σφαίρες.
Από αυτούς οι 5 νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν είτε λόγω της εισπνοής καπνού είτε λόγω του πανικού που επικράτησε καθώς οι επιβάτες προσπαθούσαν να βγουν από το βαγόνι που είχε γεμίσει καπνό.
Κάποιοι λιποθύμησαν όταν βγήκαν στην πλατφόρμα.

 

Ο δράστης

Η αστυνομία έχει περιγράψει τον δράστη ως έναν «μαύρο άνδρα», με ύψος περίπου 1.65 και «σωματώδη», ο οποίος φορούσε ένα «πράσινο και πορτοκαλί γιλέκο εργασίας» και μια γκρι μπλούζα με κουκούλα.
Στο σημείο η αστυνομία εντόπισε ένα αιχμηρό όπλο και τρεις γεμιστήρες καθώς και τα κλειδιά ενός οχήματος, τα οποία τους οδήγησαν σε ένα φορτηγάκι της αμερικανικής εταιρείας ενοικίασης οχημάτων και εξοπλισμού για μετακομίσεις U-Haul, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στο Μπρούκλιν.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του άνδρα που είχε ενοικιάσει το φορτηγάκι, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης.
11_19.JPG
Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά μέσα, πρόκειται για τον 62χρονο Frank James, ο οποίος έχει αναρτήσει πολλά βίντεο YouTube με πολιτικό περιεχόμενο, ενώ πρόσφατα είχε επικρίνει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams.
«Υπάρχουν αναρτήσεις που θα μπορούσαν να συνδέονται με το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει, στις οποίες αναφέρεται στους άστεγους ή στη Νέα Υόρκη και τον δήμαρχο Adams» τόνισε η επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

 

Biden: Θα τον πιάσουμε

Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αϊόβα και ο πρόεδρος Joe Biden.
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε τον δράστη του εγκλήματος» είπε ο Biden.
Σημειώνεται πως στις ΗΠΑ το 2021 έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα 45.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την οργάνωση Gun Violence Archive.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams χαρακτήρισε το χθεσινό περιστατικό «παράλογη πράξη βίας» και δεσμεύθηκε να διπλασιάσει τον αριθμό των αστυνομικών που πραγματοποιούν περιπολίες στο μετρό της Νέας Υόρκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης