Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shmyhal (πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η Μαριούπολη δεν έχει πέσει ολοκληρωτικά, υπάρχουν περιοχές υπό ουκρανικό έλεγχο

Shmyhal (πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η Μαριούπολη δεν έχει πέσει ολοκληρωτικά, υπάρχουν περιοχές υπό ουκρανικό έλεγχο
Ο Ουκρανός πρωθυπουργός σημείωσε πως ορισμένες περιοχές της Μαριούπολης παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο και ότι η Ρωσία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στην πόλη
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας λέει ότι η Μαριούπολη δεν έχει ακόμη περιέλθει στη Ρωσία και οι ουκρανικές δυνάμεις εκεί θα πολεμήσουν «μέχρι το τέλος».
Ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal έκανε έκκληση κατά τη διάρκεια εμφάνισης σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή για βοήθεια για τους περίπου 100.000 Ουκρανούς που παραμένουν παγιδευμένοι στην ανατολική πόλη χωρίς φαγητό, νερό, θέρμανση και ηλεκτρισμό.
Λέει ότι ορισμένες περιοχές της Μαριούπολης παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο και ότι η Ρωσία δεν έχει πλήρη κυριαρχία στην πόλη.

«Δεν θα παραδοθούμε»

Ο Shmyhal είπε στο ABC News ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να πολεμούν, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Donbass και «δεν έχουμε πρόθεση να παραδοθούμε».
Πάντως σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ο Ουκρανός πρωθυπουργός επισήμανε πως η χώρα του είναι έτοιμη να τερματίσει τον πόλεμο μέσω της διπλωματίας, αν είναι δυνατόν.
Ο Shmyhal λέει ότι η παράδοση δεν είναι επιλογή, προσθέτοντας ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε τη χώρα μας, τις οικογένειές μας, τα εδάφη μας, επομένως θα πολεμήσουμε απολύτως μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη, σε αυτόν τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης