Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Άνοδος κατά 1,3% στα 113,16 δολάρια το βαρέλι το brent - Άλμα 7,1% για το φυσικό αέριο

Πετρέλαιο: Άνοδος κατά 1,3% στα 113,16 δολάρια το βαρέλι το brent - Άλμα 7,1% για το φυσικό αέριο
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου συνδέεται με τη μείωση της προσφοράς από τη Ρωσία και τη Λιβύη
Σχετικά Άρθρα

Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν έντονα ανοδικά, με το brent να πιάνει προσωρινά τα 114 δολάρια το βαρέλι, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για περιορισμό της παγκόσμιας προσφοράς λόγω των αναταραχών που εμφανίστηκαν στην παραγωγή της Λιβύης
Συγκεκριμένα στη Λιβύη ξέσπασαν διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης οι οποίες και την οδήγησαν στην απόφαση να κλείσει την παραγωγή στο Sharara, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας.
Οι διαδηλώσεις ανάγκασαν επίσης δύο λιμάνια στη χώρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους, ενώ η παραγωγή σταμάτησε και στο πεδίο El Feel, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Οι ανησυχίες για τον περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου από τη Λιβύη, προστέθηκαν στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Interfax και τα οποία έδειξαν ότι η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας στο πρώτο 15ήμερο του Απριλίου περιορίστηκε κατά 7.5% έναντι του Μαρτίου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανοδική ώθηση στις τιμές.
Κατά συνέπεια, το brent Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1,46 δολ. ή κατά 1,3% στα 113,16 δολάρια το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού WTI παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 1,26 δολ. ή 1,2% και έκλεισε στα 108,21 δολ. το βαρέλι
Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου στο μεταξύ σημείωσε ράλι καθώς οι ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει σε εκτίναξη της ζήτησης στις ΗΠΑ.
Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαΐου ενισχύθηκε κατά 52 σεντς ή κατά 7,1% και έκλεισε στα 7,82 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.
Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Το συμβόλαιο φυσικού αερίου ενισχύθηκε συνολικά 16% την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης