Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Stoltenberg (NATO) προειδοποιεί: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια - Το τίμημα για τη Δύση θα είναι βαρύ

Ο Stoltenberg (NATO) προειδοποιεί: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει χρόνια -  Το τίμημα για τη Δύση θα είναι βαρύ
"Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια - Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας", είπε ο κ. Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία ενδέχεται να διαρκέσει «χρόνια», προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, Jens Stoltenberg, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag προσθέτοντας ότι οι προμήθειες προηγμένων όπλων στα ουκρανικά στρατεύματα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες το Ντονμπάς να αποσπαστεί από τον ρωσικό έλεγχο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι θα μπορούσε να πάρει χρόνια.
Δεν πρέπει να επιβραδύνουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας», είπε ο κ. Stoltenberg στην κυριακάτικη έκδοση της Bild.
«Ακόμη κι αν τα κόστη είναι υψηλά, όχι μόνο αυτά της στρατιωτικής υποστήριξης, αλλά και αυτά των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Στη σύνοδο κορυφής του NATO στη Μαδρίτη αργότερα εντός του μηνός αναμένεται να συμφωνηθεί νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που θα συμβάλει ο στρατός της να αφήσει πίσω τον εξοπλισμό της σοβιετικής εποχής και να αποκτήσει νατοϊκό εξοπλισμό, δήλωσε ο κ. Stoltenberg.
Η Ουκρανία δεσμεύτηκε το Σάββατο (18/6/2022) ότι οι δυνάμεις της θα νικήσουν αυτές της Μόσχας, την ώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με συνέχιση του σφυροκοπήματος πόλης στρατηγικής σημασίας στο Donbass και άλλες τοποθεσίες δέχθηκαν επιθέσεις με πυροβολικό και με πυραύλους.

Η Δύση ανακαλύπτει το τίμημα

Φαίνεται λοιπόν ότι οι δυτικοί ηγέτες που πυροδότησαν αυτό που τώρα είναι ξεκάθαρα ένας πόλεμος αντιπροσώπων μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία αποκαλύπτουν το μέγεθος της αλήθειας.
Και δεν υπόσχονται καν ότι θα είναι ένα στιγμιαίο ή βραχύβιο «κόστος» για τους πολίτες της Ευρώπης ή της Αμερικής, αλλά πρέπει να γίνουν θυσίες πολλών ετών.
Ο Stoltenberg προσπάθησε να προλάβει τις αντιδράσεις, λέγοντας ότι «το κόστος των τροφίμων και των καυσίμων δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που πληρώνουν καθημερινά οι Ουκρανοί στην πρώτη γραμμή».
Είπε περαιτέρω: Εάν ο Ρώσος πρόεδρος επιτύχει τους στόχους του στην Ουκρανία, όπως όταν προσάρτησε την Κριμαία το 2014, «θα έπρεπε να πληρώσουμε ακόμη μεγαλύτερο τίμημα», πρόσθεσε.

Ρωσική προέλαση και κόιπωση

Αυτή η προειδοποίηση από τον Stoltenberg έρχεται όχι μόνο καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σταθερά σε ολόκληρο το Donbass και εν μέσω μιας γενικής αλλαγής στο αφήγημα των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνει έντονα ότι οι απώλειες της Ουκρανίας είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι ήταν προηγουμένως αλλά ως σημάδια λαϊκής οργής μεταξύ των πληθυσμών στις δυτικές χώρες πλήττονται από τη ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων και του φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο Stoltenberg ζητά περισσότερα «όπλα τελευταίας τεχνολογίας» - και φυσικά υπάρχουν πάντα τα δισεκατομμύρια περισσότερα από τους φορολογούμενους στη Δύση.
«Οι Αμερικανοί έχουν χαλυβδωθεί από τα δεινά της Ουκρανίας, αλλά η λαϊκή υποστήριξη σε έναν πόλεμο μακριά από τις ακτές των ΗΠΑ δεν θα συνεχιστεί επ' αόριστον», παραδέχονται οι New York Times.
Εξάλλου ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson εξέφρασε ανησυχίες «ότι η κόπωση στην Ουκρανία θα αρχίσει να εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο» και προέτρεψε σε υποστήριξη των ουκρανικών προσπαθειών αναστροφής της ρωσικής εισβολής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης