Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός των νηπίων για τον Covid 19 είναι καλός για τα κέρδη των εταιριών αλλά πολύ κακός για τα παιδιά

ΗΠΑ: Ο εμβολιασμός των νηπίων για τον Covid 19 είναι καλός για τα κέρδη των εταιριών αλλά πολύ κακός για τα παιδιά
Η τρέχουσα σύσταση του CDC για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων «παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών» θα προσθέσει περίπου 780.000.000 $ ετησίως στη βιομηχανία.
Σχετικά Άρθρα
Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ακριβώς στην ώρα της Ημέρας του Πατέρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια δήλωση στα μέσα ενημέρωσης που συνιστούν ότι «όλα τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών θα πρέπει να λάβουν εμβόλιο για τον COVID-19».
Η δήλωση συνεχίζει: «Αυτό διευρύνει τον εμβολιασμό σε σχεδόν 20 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά».
«Μαζί, με την επιστήμη να πρωτοστατεί, κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στον αγώνα του έθνους μας κατά του COVID-19», είπε στο κοινό η Διεύθυνση του CDC, Δρ Rochelle P. Walensky.

Θέματα Ασφάλειας

Κάθε εμβόλιο στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδικής ηλικίας CDC ελέγχεται μεμονωμένα.
Ωστόσο, δεν γίνεται καμία δοκιμή στο σύνολο του προγράμματος για να διαπιστωθεί εάν είναι ασφαλής η χορήγηση πολλαπλών εμβολιασμών στην ίδια επίσκεψη μωρού στο φρεάτιο.
Το CDC βεβαιώνει ότι «τα εμβόλια για τον COVID-19 έχουν υποβληθεί —και θα συνεχίσουν να υποβάλλονται— στην πιο εντατική παρακολούθηση ασφάλειας στην ιστορία των ΗΠΑ».
Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία έρευνα -καμία- σχετικά με το εάν η χορήγηση σε μωρά, νήπια και μικρά παιδιά μια σειρά εμβολίων για τον COVID-19 εκτός από τα άλλα εμβόλια που είναι ήδη στο πρόγραμμα είναι ασφαλής.
Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχει ένας αυξανόμενος όγκος επιστημονικών στοιχείων που δείχνουν ότι τα υπερβολικά εμβολιασμένα παιδιά υποφέρουν από κακή έκβαση της υγείας τους.
Για παράδειγμα, όσο περισσότερο εμβολιάζεται η χώρα, τόσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, σύμφωνα με μια μελέτη με κριτές που δημοσιεύθηκε το 2011 στο περιοδικό Human & Experimental Toxicology.
Επιπλέον, μια μελέτη του 2017 σε παιδιά που εκπαιδεύτηκαν στο σπίτι αποκάλυψε ότι τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν υψηλότερα περιστατικά αλλεργιών, μολύνσεων των αυτιών, νευροαναπτυξιακών διαταραχών και πνευμονίας από τα εμβολιασμένα παιδιά.
Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2020, διαπίστωσε ότι τα μη εμβολιασμένα παιδιά ήταν πιο υγιή από τα εμβολιασμένα παιδιά σχεδόν σε κάθε δείκτη.
Αυτή η μελέτη δημιούργησε τέτοια αναταραχή στην επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, που το περιοδικό την απέσυρε οκτώ μήνες αργότερα.
Ωστόσο, μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Translational Science διαπίστωσε ομοίως ότι τα πλήρως και μερικώς εμβολιασμένα παιδιά είχαν υψηλότερα ποσοστά άσθματος, διαταραχών προσοχής, αυτισμού, γαστρεντερικών προβλημάτων, μολύνσεων στο αυτί και σοβαρών αλλεργιών από τα εμβολιασμένα συνομήλικά τους.
Παρά τον ισχυρισμό του CDC για το αντίθετο, οι επιστημονικοί ερευνητές και οι γιατροί ανησυχούν για τα πολλά σήματα ασφαλείας μετά την κυκλοφορία του COVID-19 που βλέπουν.
Οι παρενέργειες των εμβολίων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μυοκαρδίτιδα, εμβοές, παράλυση Bell και θρομβοπενία.

«Καταστροφικές οι συνέπειες των εμβολίων»

Ο Dr. Robert Verkerk, Ph.D., ιδρυτής της Alliance for Natural Health International, έχει δημοσιεύσει πάνω από 60 άρθρα σε περιοδικά με κριτές σχετικά με την υγεία, τη γεωργία και το περιβάλλον, ανησυχεί επίσης για «καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για ορισμένα παιδιά που μπορεί να προκύψει μετά από έκθεση στην πρωτεΐνη ακίδας μέσω εμβολίων».
«Θα μπορούσαν να υπάρξουν καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για ορισμένα παιδιά εάν εκτεθούν στην πρωτεΐνη ακίδας μέσω του εμβολίου προτού εκτεθούν σε κυκλοφορούντες κοροναϊούς, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, που διαφορετικά θα οδηγούσε σε ευρύτερης βάσης, πιο εύρωστο φυσικά -απέκτησα ανοσία», έγραψε ο Verkerk.

Βρετανία: Ναι στο εμβόλιο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι γονείς παιδιών άνω των 5 ετών συμβουλεύονται να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους.
Ωστόσο, η ανεξάρτητη συμβουλευτική επιτροπή που συμβουλεύει τα τμήματα υγείας για τους εμβολιασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, JCVI, δεν πιέζει να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Σουηδία: Χωρίς εμβόλια για παιδιά

Οι υγειονομικές αρχές στη Σουηδία, μια χώρα που ακολουθεί σταθερά μια προσέγγιση προς τα εμπρός των παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν συνιστούν κανένα εμβόλιο COVID-19 για παιδιά κάτω των 11 ετών.

Φιλανδία: Ναι…αλλά

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Φινλανδίας επίσης δεν συνέστησε ρητά το εμβόλιο για υγιή παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, επιλέγοντας, αντ' αυτού, να προωθήσει εμβόλια για αυτήν την ηλικιακή ομάδα για παιδιά με ανοσοποιητικό πρόβλημα ή παιδιά που ζουν μόνο σε νοικοκυριά υψηλού κινδύνου.

Νορβηγία: όχι σε παιδιά 11 ετών και κάτω

Το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας δεν συνιστά επίσης εμβόλια κατά του COVID-19 σε παιδιά 11 ετών και κάτω. Τα φυλλάδια τους για τη δημόσια υγεία, διαθέσιμα στα αγγλικά, παραδέχονται ότι «Ο COVID-19 είναι σπάνια επιβλαβής για τα παιδιά» και ότι «Η ύπαρξη του COVID-19 παρέχει εξίσου καλή προστασία με το εμβόλιο κατά της επαναμόλυνσης», αλλά διευκρινίζουν επίσης ότι, «Μερικά παιδιά μπορεί ακόμα να επωφεληθείτε από το εμβόλιο».

Είναι η «επιστήμη» ή το χρήμα που οδηγεί τον εμβολιασμό των παιδιών;

Η πανδημία του COVID έχει αποδειχθεί ένα όφελος για τη φαρμακοβιομηχανία.
Τα κέρδη της Pfizer έχουν προβλεφθεί να ξεπεράσουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην ιστορία της φαρμακευτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τη Fierce Pharma Και αυτή είναι μόνο μία εταιρεία.
«Όταν προσπαθείς να εμβολιάσεις σχεδόν κάθε άνθρωπο στον πλανήτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, ειδικά με εμβόλια που αποδίδουν μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη στην καλύτερη περίπτωση - επομένως πρέπει να παρέχονται περισσότερες από μία φορές το χρόνο - η αγορά είναι τεράστια», επεσήμανε ο Verkerk.
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε ότι έχει 10 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για μωρά και μικρά παιδιά έτοιμες για χρήση.
Οι τιμές των εμβολίων ποικίλλουν ευρέως, αλλά έχει αναφερθεί ότι η Pfizer χρεώνει 19,50 $ ανά δόση του εμβολίου για τον COVID.
Η Pfizer σημείωσε κέρδη 25,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Η εταιρεία ανέφερε ανάπτυξη κατά 82 τοις εκατό, σε μεγάλο βαθμό λόγω αυτού που ο κλάδος αποκαλεί «περιουσιακά της στοιχεία για τον COVID».
Αυτή η τρέχουσα σύσταση του CDC για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων «παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών» θα προσθέσει περίπου 780.000.000 $ ετησίως στη βιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης