Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim: Έτοιμοι να αποτρέψουμε με πυρηνικά επίθεση των ΗΠΑ – Στο χείλος του πολέμου με τη Ν. Κορέα

Kim: Έτοιμοι να αποτρέψουμε με πυρηνικά επίθεση των ΗΠΑ – Στο χείλος του πολέμου με τη Ν. Κορέα
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση υποστήριξε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Σχετικά Άρθρα
Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση και να αποτρέψει ακόμα και μια πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ υποστήριξε ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un κατά την ομιλία του για τη συμπλήρωση 69 ετών από την ανακωχή του πολέμου στην Κορέα.
«Η αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ που έθετε πυρηνικές απειλές από την περίοδο του πολέμου του 1950 – 1953 απαιτούσε από τη Βόρεια Κορέα να επιτύχει ένα επείγον ιστορικό καθήκον ενίσχυσης της άμυνας της» είπε ο Kim, αναφέροντας πως πλέον οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας είναι πλήρως προετοιμασμένες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κρίση.
«Το έθνος μας είναι απολύτως έτοιμο να κινητοποιήσει όλη τη δύναμη της με πίστη, με ακρίβεια και έγκυρα για την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου» υποστήριξε ο Kim, αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας.

Πυρά στις ΗΠΑ

Μάλιστα ο Kim εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά τα πυρά του κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «συνεχίζουν τις επικίνδυνες και εχθρικές ενέργειες τους σε συνεργασία με τη Νότια Κορέα κατά της Βόρειας Κορέας».
Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τη στάση τους αυτή, προχωρούν στη δαιμονοποίηση της χώρας του.
«Η διπρόσωπη δράση των ΗΠΑ, η οποία παραπληροφορεί για όλες τις καθημερινές δραστηριότητες του στρατού μας, κάνοντας λόγο για «προκλήσεις» και για «απειλές» τη στιγμή που διεξάγουν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με τη Ν. Κορέα που απειλούν σοβαρά την ασφάλειας μας, είναι κυριολεκτικά ληστεία» υποστήριξε ο Kim, αναφέροντας πως όλη αυτή η συμπεριφορά οδηγεί τις διμερείς σχέσεις σε ένα σημείο που δεν υπάρχει επιστροφή, σε αυτό της σύγκρουσης.

Στο χείλος του πολέμου

Πάντως ο Kim στράφηκε προσωπικά και κατά του προέδρου της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει το δικαίωμα της Β. Κορέας στην αυτοάμυνα και στην ασφάλεια.
Όπως είπε ο Kim, «πολεμοχαρείς» και «αηδιαστικοί κακοποιοί» στην κυβέρνηση της Ν. Κορέας επιδιώκουν συγκρούσεις και στρατιωτικές δραστηριότητες.
«Η ειδεχθής συγκρουσιακή πολιτική τους προς το Βορρά και οι προδοτικές τους πράξεις ωθούν την κατάσταση στο χείλος του πολέμου» τόνισε ο Kim, o οποίος έστειλε μήνυμα στη Νότια Κορέα πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη Β. Κορέα ούτε να δράσει προληπτικά για να καταστρέψει μέρος της δύναμης του βορειοκορεάτικου στρατού.
Σημειώνεται πως η Β. Κορέα έχει δοκιμάσει υπερηχητικούς πυραύλους που θα μπορούσαν να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα, περιορίζοντας τον χρόνο που η Σεούλ θα μπορούσε να απαντήσει.
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει το σύστημα «Kill Chain», το οποίο προβλέπει προληπτικά πλήγματα κατά των πυραύλων του Βορρά και πιθανώς της ηγεσίας του εάν εντοπιστεί επικείμενη επίθεση.
«Ακόμα και αυτό το σύστημα, δεν θα μπορούσε ποτέ να καλύψει το απόλυτο όπλο του Βορρά» υποστήριξε ο Kim, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η Ν. Κορέα να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τη Β. Κορέα και να καταστρέψει ή να εξουδετερώσει μέρος της δύναμης της.
«Μια τέτοια επικίνδυνη απόπειρα θα τιμωρηθεί αμέσως από μια ισχυρή δύναμη και η κυβέρνηση του Yoon Suk-yeol και ο στρατός του θα εκμηδενιστούν» είπε ο Kim.

Πυρηνική δοκιμή

Την ίδια στιγμή πληροφορίες από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα αναφέρουν πως η Β. Κορέα έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για να προχωρήσει στην πρώτη πυρηνική της δοκιμή από το 2017.
Σε περίπτωση που η Β. Κορέα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, θα πρέπει να αναμένεται ένας ακόμα γύρος κυρώσεων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης