Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Μεγάλο προβάδισμα Lula για την προεδρία ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου

Βραζιλία: Μεγάλο προβάδισμα Lula για την προεδρία ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου
Ενισχυμένος κατά μια ποσοστιαία μονάδα εμφανίζεται ο νυν πρόεδρος Jair Bolsonaro

Το ευρύ προβάδισμα του ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου για την προεδρία της Βραζιλίας φέρεται να διατηρεί ο 76χρονος Luis Inacio Lula da Silva (Lula) σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Συγκεκριμένα, μέτρηση του ινστιτούτου Datafolha αναφέρει πως ο Lula προηγείται με 47% έναντι 29% του νυν προέδρου Jair Bolsonaro.
Βάσει των δεδομένων αυτών, τα ποσοστά του Lula παρέμειναν αμετάβλητα, ενώ ο Bolsonaro τα αύξησε κατά μια ποσοστιαία μονάδα.
Ωστόσο, επισημαίνεται πως μετά την παρουσίαση του προγράμματος του για τις κοινωνικές δαπάνες, o Bolsonaro είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται κατά 3 μονάδες ανάμεσα στους φτωχότερους ψηφοφόρους (Lula 54% έναντι 23% Bolsonaro) και κατά 6 μονάδες ανάμεσα στις γυναίκες (Lula 46% έναντι 27% Bolsonaro).
Όσον αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους, τα ποσοστά τους παραμένουν χαμηλά και μονοψήφια.
Σχετικά με το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και πάλι ο Lula φαίνεται να κερδίζει με μεγάλη διαφορά, καθώς φέρεται να λαμβάνει το 55% των ψήφων έναντι 35% του Bolsonaro.
Ειδικοί εκτιμούν ότι ακόμα και αν κλείσει η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, είναι εξαιρετικά απίθανο να ανατραπεί το σκηνικό υπέρ του Bolsonaro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης