Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni, Salvini,Berluconi: Έτσι θα κυβερνήσουμε την Ιταλία - Η δύσκολη ισορροπία με τον Putin

Meloni, Salvini,Berluconi: Έτσι θα κυβερνήσουμε την Ιταλία - Η δύσκολη ισορροπία με τον Putin
Ο Μatteo Salvini διαμήνυσε ότι «είμαστε ευρωπαϊστές και ατλαντιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε καλές σχέσεις με τον Putin»
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλία θα είναι ένας αξιόπιστος διεθνής εταίρος εάν ένας δεξιός/κεντροδεξιός συνασπισμός με επικεφαλής το κόμμα της κερδίσει τις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, διαβεβαίωσε η ηγέτης του κόμματος Fratelli di Italia, Giorgia Meloni, εν μέσω του πολιτικού σάλου που έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της La Stampa, ότι η Ρωσία ζήτησε από τη Lega του Salvini να ρίξει την κυβέρνηση του Mario Draghi.
Ο Μatteo Salvini διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα, ενώ διαμήνυσε ότι «είμαστε ευρωπαϊστές και ατλαντιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε καλές σχέσεις με τον Putin», αναδεικνύοντας τις δύσκολες ισορροπίες που θα πρέπει να τηρήσει μία πιθανή κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και ενώ βρίσκονται σε ισχύ οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Η διεθνής πολιτική είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις», τόνισε ο Matteo Salvini.
Ο πόλεμος αργά ή γρήγορα θα τελειώσει και όποιος έκανε λάθος θα το πληρώσει», σημείωσε.
Η Meloni διαμήνυσε μιλώντας σε μέλη του κόμματός της ότι θα εγγυηθεί τη στήριξη της Ιταλίας στην Ουκρανία.
«Επαναλαμβάνουμε ότι θα εγγυηθούμε, χωρίς αμφιβολία, την ιταλική θέση (στον διεθνή χώρο) και την απόλυτη υποστήριξη της ηρωικής μάχης του ουκρανικού λαού (εναντίον της ρωσικής εισβολής)».
«Μπορούμε να πούμε ότι μια Ιταλία με επικεφαλής τα «Αδέλφια της Ιταλίας» και την κεντροδεξιά θα είναι μια Ιταλία αξιόπιστη σε διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε.

Giorgia Meloni, η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας;

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ειδήσεων ANSA, η Meloni φαίνεται έτοιμη να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας εάν, όπως αναμένεται, ο συνασπισμός δεξιά/κεντροδεξιάς κερδίσει τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, καθώς η συμμαχία με Lega και Forza Italia, συμφώνησε ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει να επιλέξει το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού.
Η συμφωνία επετεύχθη σε συνάντηση των ηγετών της δεξιάς/κεντροδεξιάς την Τετάρτη, καθώς η εκκρεμότητα του μελλοντικού πρωθυπουργού είχε προκαλέσει αναταραχή στημ κεντροδεξιά συμμαχία.
Ο Μελόνι, του οποίου το δεξιό κόμμα βρίσκεται επί του παρόντος στην κορυφή των δημοσκοπήσεων, έθεσε τελεσίγραφο τη Δευτέρα, λέγοντας ότι δεν έχει νόημα να είμαστε σε συμμαχία χωρίς συμφωνία για τον πρωθυπουργό.
Η κεντροδεξιά Forza Italia (FI) του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi, είχε προτείνει την αναβολή της απόφασης σε ψηφοφορία των κεντροδεξιών βουλευτών μετά τις εκλογές.
«Ας κερδίσουμε πρώτα και μετά δούμε ποιος θα σηκώσει το κύπελλο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντονιστής της FI Antonio Tajani.
Αλλά η στάση της Meloni επικράτησε στη συνάντηση της Τετάρτης, καθώς ο ηγέτης της Lega Matteo Salvini τάχθηκε υπέρ της αρχής ότι το κόμμα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα πρέπει επίσης να έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον πρωθυπουργό.
Βέβαια, ο Silvio Berlusconi εξακολουθεί να δηλώνει ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού.

Berlusconi:  Θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού

«Θα πάρω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα μου, Forza Italia, θα είναι κύριος στυλοβάτης της κεντροδεξιάς.
Εμείς είμαστε η μόνη, πραγματική κεντρώα δύναμη", δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset, ιδιοκτησίας της οικογένειάς του.
«Θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και θα μειώσουμε τους φόρους. Θα φυτέψουμε ένα εκατομμύριο καινούργια δέντρα και θα αυξήσουμε όλες τις συντάξεις στα 1.000 ευρώ τον μήνα", υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και καναλάρχης. Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του «υποστήριξε πάντα την κυβέρνηση Draghi,  αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι - ούτως ή άλλως - αυτή η κυβερνητική συμμαχία θα ολοκλήρωνε το έργο της τον Μάρτιο».
Ο Berlusconi δήλωσε πως θεωρεί ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι «η κεντροαριστερά είναι κάθε άλλο παρά ενωμένη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έληξε η συμπόρευσή της με τα Πέντε Αστέρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης