Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Μηδενικά νέα κρούσματα με πυρετό, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Βόρεια Κορέα: Μηδενικά νέα κρούσματα με πυρετό, για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
Επιδημιολόγοι εκφράζουν αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας

Κανένα νέο κρούσμα με πυρετό δεν κατέγραψε η Βόρεια Κορέα, για πρώτη φορά από τότε που παραδέχτηκε ότι σημειώθηκε ξέσπασμα της Covid-19 στη χώρα, στα μέσα Μαΐου, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Βόρεια Κορέα νωρίτερα αυτό τον μήνα είχε κάνει λόγο για πορεία «οριστικής εξάλειψης» της πρώτης κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ανακοινώθηκε επίσημα, αν και γειτονικές της χώρες καταγράφουν έξαρση των κρουσμάτων λόγω υποπαραλλαγών της Omicron.
Μάλιστα, επιδημιολόγοι εκφράζουν αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς της Βόρειας Κορέας περί προόδου, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να αναφέρει τον περασμένο μήνα ότι εκτιμά πως η κατάσταση πηγαίνει προς το χειρότερο, όχι προς το καλύτερο, εν μέσω απουσίας στοιχείων από ανεξάρτητες πηγές.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έλλειψης διαγνωστικών τεστ, δεν ανακοινώνονται στοιχεία για τους πολίτες που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.
Πάντως, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το 99,99% των 4,77 εκατ. ασθενών με πυρετό που καταγράφηκαν από τα τέλη Απριλίου έχει αναρρώσει πλήρως.
Ακόμη, το KCNA μετέδωσε ότι η ομάδα ταχείας αντιμετώπισης είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού και καταβάλλονται προσπάθειες για να «εντοπιστεί και να εξαλειφθεί η επιδημία» μέχρι την πλήρη ανάρρωση και του τελευταίου ασθενή.
Σχετικά με τους θανάτους ασθενώ με πυρετό, η τελευταία έκθεση της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι ο απολογισμός των νεκρών ανερχόταν σε 74 στις 5 Ιουλίου, όμως ο Σιν Γιουνγκ-τζεόν, καθηγητής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Χανγιάνγκ στη Σεούλ, δήλωσε ότι είναι «αδύνατον» ο πολύ χαμηλός αριθμός αυτός να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
«Μπορεί να είναι αποτέλεσμα συνδυασμού έλλειψης διαγνωστικών τεστ, προβλημάτων στην καταγραφή δεδομένου ότι οι ηλικιωμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν λόγω της Covid-19 κυρίως στο σπίτι τους και πολιτικών λόγων, καθώς η ηγεσία δεν θέλει να ανακοινώσει τεράστιο αριθμό νεκρών», εξήγησε ο καθηγητής σε ανάλυσή του που δημοσιεύθηκε στις 29/7 και εκτίμησε ότι μπορεί να έχουν σημειωθεί ως και 50.000 θάνατοι, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων με πυρετό, τα ποσοστά θνητότητας που έχουν ανακοινωθεί σε άλλες χώρες και τα πιθανώς μη καταγεγραμμένα περιστατικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης