Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: «Καταραμένο» το λιμάνι της Βηρυτού, τώρα κατέρρευσαν τα σιλό

Λίβανος: «Καταραμένο» το λιμάνι της Βηρυτού, τώρα κατέρρευσαν τα σιλό
Στις 4 Αυγούστου 2020, μια τεράστια έκρηξη χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού σκότωσε περισσότερους από 215 ανθρώπους

Μέρος των σιλό του λιμανιού της Βηρυτού κατέρρευσε το απόγευμα της Κυριακής (31/7/2022) και ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης και καπνού υψώθηκε στον ουρανό της περιοχής, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια φωτιά έκαψε ερείπια των σιλό σιτηρών του λιμανιού.
Στις 4 Αυγούστου 2020, μια τεράστια έκρηξη χημικών στο λιμάνι της Βηρυτού σκότωσε περισσότερους από 215 ανθρώπους.

Πορτοκαλί λάμψη

Μια φωτιά έκαιγε στο βόρειο τμήμα των σιλό για περίπου τρεις εβδομάδες, αναδίδοντας μια πορτοκαλί λάμψη ορατή τη νύχτα από κοντινές γειτονιές και Λιβανέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι μέρος των σιλό θα μπορούσε να καταρρεύσει.
Τις τελευταίες ημέρες, οι κάτοικοι που ζουν κοντά στην περιοχή προειδοποιήθηκαν να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους και να φορούν μάσκες έξω.
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.
Η έκρηξη, που πυροδοτήθηκε από ένα μεγάλο κατάστημα χημικών που βρισκόταν στο λιμάνι για σχεδόν επτά χρόνια, τραυμάτισε χιλιάδες και κατέστρεψε το ανατολικό τμήμα της πόλης, αφήνοντας άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή.
Οι κάτοικοι είπαν ότι η πυρκαγιά που διήρκεσε εβδομάδες στο λιμάνι είχε αναζωπυρώσει το τραύμα της έκρηξης, για την οποία κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ακόμη.
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η φωτιά που έκαιγε στα σιλό ήταν δύσκολο να σβήσει και προέκυψε φυσικά ως αποτέλεσμα της ζύμωσης και της ανάφλεξης του σίτου που είχε απομείνει.
beir.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης