Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην ανώτερος σύμβουλος Άμυνας ΗΠΑ: Η Αμερική στρέφει εδώ και 10 χρόνια τους Ουκρανούς κατά Ρωσίας

Πρώην ανώτερος σύμβουλος Άμυνας ΗΠΑ: Η Αμερική στρέφει εδώ και 10 χρόνια τους Ουκρανούς κατά Ρωσίας
Απορώ γιατί κάνουν πως... εκπλήσσονται αναφέρει ο συνταγματάρχης
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στρέφουν την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας από το 2012, εξοπλίζοντας τα ουκρανικά στρατεύματα και προσπαθώντας να βλάψουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, και τώρα είναι ξαφνικά... έκπληκτοι, δήλωσε ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ McGregor σε συνέντευξή του στο το κανάλι Judging Freedom.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον McGregor, δεν υπάρχει τίποτα που να εκπλήσσει.

Το σχέδιο των ΗΠΑ από το 2012

Οικοδομούμε εντόνα τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 2012, και σίγουρα μετά το 2014, όταν οι Ουκρανοί έγιναν ο μεγαλύτερος στρατός που συνδέεται με το ΝΑΤΟ.
Ήταν καλά εξοπλισμένη και καλά εκπαιδευμένη.
Όλα έγιναν για να αμφισβητηθεί ο ρωσικός έλεγχος της Κριμαίας και τελικά να αποτελέσει απειλή για τη Ρωσία, την οποία εμείς - και λέω "εμείς" γενικά, αναφερόμενοι στη διοίκηση από το 2014 - θεωρούσαμε ότι ανταποκρίνεται στα συμφέροντά μας και ότι ήταν επωφελής για εμάς να κάνει τη Ρωσία ευάλωτη στις απειλές και να τους κάνει (τους Ρώσους) να φοβηθούν.
Και το μόνο πράγμα που άκουσα από τότε που ξεκίνησε ήταν: «Στόχος μας είναι να βλάψουμε τη Ρωσία, να την αποδυναμώσουμε».
Και στη συνέχεια οι έντολες ήταν σαφείς και έλεγαν: «Αποδυναμώστε την ώστε να μην μπορεί ποτέ ξανά να κάνει αυτό που κάνει στην Ουκρανία».
Επομένως, ως απάντηση στην ερώτησή σας, δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα ζητήματα έχει εξεταστεί, και η Ουάσιγκτον κάνει πως ξαφνικά... εκπλήσσεται, κατέληξε ο συνταγματάρχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης