Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η επιβράδυνση του οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο 2022

Ευρωζώνη: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η επιβράδυνση του οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο 2022
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η επιβράδυνση για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο 2022
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η επιβράδυνση για το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης τον Αύγουστο 2022, καθώς υποχώρησε η αισιοδοξία στη βιομηχανία και στις υπηρεσίες,  παρά την καλύτερη διάθεση μεταξύ των καταναλωτών, του λιανεμπορίου και των κατασκευών.
Ο μηνιαίος δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στις 97,6 μονάδες τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο προς τα κάτω 98,9 τον Ιούλιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη υποχώρηση, στις 98 μονάδες.
Η πτώση ήταν μεγαλύτερη στη βιομηχανία με τον δείκτη να υποχωρεί στις 1,2 μονάδες από 3,4 μονάδες τον Ιούλιο και στις υπηρεσίες, όπου υποχώρησε στις 8,7 από 10,4 τον Ιούλιο.

Βελτίωση στο καταναλωτικό κλίμα

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης για τους καταναλωτές βελτιώθηκε στο -24,9 από -27,0 τον Ιούλιο και στο -6,3 από -7,1 στο λιανικό εμπόριο.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στον μεταποιητικό τομέα υποχώρησαν επίσης στο 43,7 από 45,3 τον Ιούλιο, συνεχίζοντας μια σταθερή πτωτική τάση από το ανώτατο όριο στις 59,3 τον Απρίλιο.
Οι καταναλωτές βλέπουν επίσης λιγότερες πληθωριστικές πιέσεις τους επόμενους 12 μήνες με τον δείκτη να υποχωρεί στο 36,8 τον Αύγουστο από 42,7 τον Ιούλιο, πολύ κάτω από το ιστορικό υψηλό των 62,8 τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης