Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: H PBOC μείωσε το επιτόκιο repo 14 ημερών - Νέες ενέσεις ρευστότητας

Κίνα: H PBOC μείωσε το επιτόκιο repo 14 ημερών - Νέες ενέσεις ρευστότητας
Σε μείωση του επιτοκίου repo 14 ημερών προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC)
Σε μείωση του επιτοκίου repo 14 ημερών προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC), ενώ παράλληλα ενίσχυσε τις ενέσεις ρευστότητας, για να αντιμετωπίσει την υψηλότερη ζήτηση προς το τέλος του τριμήνου.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) χορήγησε 2 δισεκατομμύρια γιουάν (286,54 εκατ. δολάρια) μέσω αντίστροφων repos 7 ημερών και άλλα 10 δισεκατομμύρια γιουάν μέσω 14 ημερών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Η PBOC δήλωσε ότι η υψηλότερη ημερήσια ένεση ρευστότητας, από τις καθημερινές προσφορές 2 δισ. γιουάν από τον Ιούλιο, έγιναν για για να διατηρηθεί το επίπεδο ρευστότητας σταθερό στο τέλος του τριμήνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η PBOC επανέφερε επίσης τις πράξεις 14 ημερών για πρώτη φορά από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ μείωσε το επιτόκιο του εργαλείου ρευστότητας κατά 10 μονάδες βάσης στο 2,15% από 2,25%.
Η μείωση αυτή ήταν μια κίνηση που προστέθηκε στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας τον Αύγουστο για μείωση ορισμένων βασικών επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένου του αντίστροφου επιτοκίου repo 7 ημερών, για να τονώσει τη ζήτηση πιστώσεων, με στόχο να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία.
Καθώς δεν έληγε κανένα αντίστροφο (reverse) repo τη Δευτέρα, η PBOC χορήγησε καθαρά 12 δισεκατομμύρια γουάν μέσω των βραχυπρόθεσμων μέσων ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης