Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας από την PBOC, μέσω repos, ύψους 24,7 δισ. δολ.

Κίνα: Νέα ένεση ρευστότητας από την PBOC, μέσω repos, ύψους 24,7 δισ. δολ.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας χορήγησε συνολικά 175 δισεκατομμύρια γουάν (24,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας χορήγησε συνολικά 175 δισεκατομμύρια γουάν (24,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα την Τρίτη μέσω πράξεων reverse repos, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη ρευστότητα στο σύστημα.
Το ποσό αποτελείται από 113 δισεκατομμύρια γιουάν επταήμερων reverse repos με επιτόκιο 2%, ανέφερε σε δημοσίευμά του το κρατικό πρακτορείο Xinhua.
Η πράξη περιελάμβανε επίσης 62 δισεκατομμύρια γουάν 14ήμερων reverse repos με επιτόκιο 2,15%.
Το reverse repo είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας η κεντρική τράπεζα αγοράζει τίτλους από εμπορικές τράπεζες για να διατηρήσει τα επίπεδα ρευστότητάς τους.
Η κεντρική τράπεζα συμφωνεί επίσης να τους πουλήσει πίσω τους τίτλους σε μελλοντική ημερομηνία.
Η PBoC δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να διατηρήσει τη ρευστότητα σταθερή στον τραπεζικό τομέα στο τέλος ενός ταραχώδους τρίτου τριμήνου. Η κίνηση είναι επίσης μεταξύ των μεγαλύτερων ενέσεων ρευστότητας από την PBoC, καθώς κινείται για να στηρίξει την επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα μείωσε το κόστος δανεισμού των reverse repos 14 ημερών και υποσχέθηκε να αυξήσει τις ενέσεις ρευστότητας, εν μέσω υψηλότερης ζήτησης προς το τέλος του τριμήνου.
Η κίνηση αυτή αποτέλεσε επίσης συνέχεια της απόφασης της PBoC τον Αύγουστο να μειώσει τα βασικά επιτόκια σε μια προσπάθεια να στηρίξει την υποτονική οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Η κινεζική οικονομική δραστηριότητα έχει μειωθεί δραστικά φέτος λόγω των συνεχιζόμενων διαταραχών από τα λουκέτα που σχετίζονται με το COVID. Η αδυναμία του γουάν έχει επίσης επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τους εξαρτώμενους από τις εισαγωγές τομείς, καθιστώντας ακριβότερες τις αποστολές εμπορευμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης