Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Ινδονησία: Αποζημιώσεις στις οικογένειες των 125 θυμάτων στο στάδιο Kanjuruhan

Τραγωδία στην Ινδονησία: Αποζημιώσεις στις οικογένειες των 125 θυμάτων στο στάδιο Kanjuruhan
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 125 είναι οι νεκροί, ανάμεσα τους και 32 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών
Σχετικά Άρθρα
Αποζημιώσεις στις οικογένειες των 125 θυμάτων των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το πέρας ποδοσφαιρικού αγώνα στο στάδιο Kanjuruhan της πόλης Malang της Ινδονησίας στις 1/10, πρόκειται να χορηγηθούν, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Iνδονησίας, Joko Widodo.
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ασφαλείας, Mahfud MD, «ο Πρόεδρος αποφάσισε να χορηγηθούν 50 εκατομμύρια ρουπίες (3.337 ευρώ) σε κάθε οικογένεια θύματος» και τα ποσά θα καταβληθούν εντός 2-3 ημερών.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 125 είναι οι νεκροί, ανάμεσα στους οποίους και 32 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών.

Ανεξάρτητη επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια των επεισοδίων

Ανεξάρτητη επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια των επεισοδίων στην πόλη Malang της Ινδονησίας που ξέσπασαν μετά το πέρας ποδοσφαιρικού αγώνα, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 125 νεκρούς.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Arema και στην Persebaya, καθώς με το σφύριγμα της λήξης και ενώ η πρώτη ομάδα είχε ηττηθεί με 2-3, οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του "Kanjuruhan Stadium" και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές, που έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τις αισθήσεις τους.
Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε πως ανεξάρτητη επιτροπή θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο πρόεδρος της Arema, Gilang Widya Pramana, απολογήθηκε στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στην ομάδα του για τα όσα συνέβησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης