Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Bank of England επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

H Bank of England επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
Tη Δευτέρα, η τράπεζα εξήγγειλε ότι το μέγιστο μέγεθος εξαγορών μπορεί να φτάσει και τα 10 δισεκατομμύρια λίρες

Περαιτέρω μέτρα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει παρέμβασής της στην αγορά των μακροπρόθεσμων ομολόγων ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η Τράπεζα της Αγγλίας.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ένα πρόγραμμα έκτακτης αγοράς δύο εβδομάδων για κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου μακρόχρονης ληκτότητας, γνωστά ως gilts, για να αποκαταστήσει την τάξη στις αγορές και να προστατεύσει τα επενδυτικά κεφάλαια (LDI) από την επικείμενη κατάρρευση.
Επίσης, η BoE ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει μέτρα για να διασφαλίσει ένα «εύλογο τέλος» στο πρόγραμμα αγορών της στις 14 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του μεγέθους των ημερήσιων δημοπρασιών της.
«Η Τράπεζα ανακοίνωσε πως μπορεί να πραγματοποιεί 8 ημερήσιες δημοπρασίες, για να αγοράζει ομόλογα έως και 40 δισεκατομμύρια λιρών. Μέχρι στιγμής, βέβαια, έχει αγοράσει ομόλογα αξίας 6 δισ. στερλινών.
Η Τράπεζα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτήν την αχρησιμοποίητη χωρητικότητα για να αυξήσει το μέγιστο μέγεθος των υπόλοιπων πέντε δημοπρασιών πάνω από το τρέχον επίπεδο των 5 δισεκατομμυρίων λιρών σε κάθε δημοπρασία», ανέφερε η BoE.
Το όριο της δημοπρασίας θα επιβεβαιώνεται κάθε πρωί στις 9 το πρωί τοπική ώρα, με τη Δευτέρα να ορίζεται στα 10 δισεκατομμύρια λίρες (11 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η BoE θα δρομολογήσει επίσης μια Προσωρινή Διευκόλυνση Επεκταμένης Αναφοράς Εξασφαλίσεων (TECRF), η οποία θα επιτρέψει στις τράπεζες να αμβλύνουν τις πιέσεις ρευστότητας στα κεφάλαια πελατών που εμπλέκονται στην πρόσφατη αστάθεια της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης