Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΒοΕ διευρύνει την παρέμβαση στα ομόλογα - Προειδοποίηση για δυσλειτουργία της αγοράς

Η ΒοΕ διευρύνει την παρέμβαση στα ομόλογα - Προειδοποίηση για δυσλειτουργία της αγοράς
Η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε λόγο για σημαντικό κίνδυνο όσον αφορά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου
Σχετικά Άρθρα
Την παρέμβαση της στην αγορά ομολόγων διεύρυνε -εκ νέου- η Bank of England, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτό που -όπως προειδοποίησε- ήταν «δυσλειτουργία» στην αγορά, μια μέρα μετά το sell off στα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι «θα διευρύνει το πεδίο εφαρμογής» των αγορών της σε κρατικά ομόλογα για να συμπεριλάβει τα index-linked ομόλογα από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου. Τα index-linked ομόλογα είναι ομόλογα των οποίων οι αποπληρωμές προς τους κατόχους τους συνδέονται με τον δείκτη τιμών λιανικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεύτερη επέκταση του έκτακτου προγράμματος μετά το κραχ στη στερλίνα

Πρόκειται για τη δεύτερη επέκταση του έκτακτου πακέτου της Τράπεζας.
Ειδικότερα χθες Δευτέρα (10/10/2022) αύξησε το όριο για τις ημερήσιες αγορές ενόψει της προγραμματισμένης λήξης του προγράμματος αγορών την Παρασκευή (14/10/2022).
Στη σημερινή της ανακοίνωση, η ΒοΕ επισημαίνει ότι η νέα απόφαση «θα λειτουργήσει ως ένα backstop για την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών της αγοράς απορροφώντας προσωρινά τις πωλήσεις των index-linked ομολόγων που υπερβαίνουν την ικανότητα διαμεσολάβησης της αγοράς».
«Στην αρχή αυτής της εβδομάδας σημειώθηκε περαιτέρω σημαντική αναπροσαρμογή (repricing) των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδιαίτερα των index-linked ομολόγων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και τονίζεται ότι «η δυσλειτουργία σε αυτήν την αγορά και η προοπτική της αυτοενισχυόμενης δυναμικής των πωλήσεων σε υπερβολικά χαμηλές τιμές (fire sale) , αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης