Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: «Προσγειώνει» στις 50 μονάδες βάσης (από 75) την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Goldman Sachs: «Προσγειώνει» στις 50 μονάδες βάσης (από 75) την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Προβλέπει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα αποφασίσει τους πρώτους τρεις μήνες του 2023 να αρχίσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανότατα θα επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων αργότερα φέτος, εκτιμά η Goldman Sachs, βασιζόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν τώρα αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής τους για 75 μονάδες βάσης, ανέφεραν σε έκθεσή τους στις 14 Οκτωβρίου.
Βλέπουν επίσης αύξηση του βασικού επιτοκίου 75 μονάδων βάσης αργότερα αυτόν τον μήνα, η οποία θα ήταν η δεύτερη στη σειρά.

«Ουδέτερος» πληθωρισμός

«Πρόσφατα σχόλια της ΕΚΤ υποδηλώνουν ότι αρκετά μέλη του Συμβουλίου προτιμούν να μειώσουν τον ρυθμό αύξησης στο τέλος του έτους, καθώς το επιτόκιο καταθέσεων κινείται σε ουδέτερο έδαφος, η οικονομία αρχίζει να συρρικνώνεται και η Fed αναμένεται να επιβραδύνει τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής», ανέφεραν οι οικονομολόγοι.
Παρόλα αυτά, η τράπεζα διατήρησε την έκκλησή της για τελικό επιτόκιο στο 2,75% τον Μάρτιο του 2023.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει τους πρώτους τρεις μήνες του έτους να αρχίσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης