Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να επιτεθούν από πολλές πλευρές στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Αποκάλυψη: Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται να επιτεθούν από πολλές πλευρές στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye
«Η απειλή είναι πραγματική γιατί βλέπουμε ότι τουλάχιστον 450 μαχητές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να συμμετέχουν σε εκπαίδευση» αποκάλυψε ακτιβιστής στο Tass

Ο Vladimir Rogov ακτιβιστής και πρόεδρος της οργάνωσης «We Are Together with Russia», αποκάλυψε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προετοιμάζουν μια νέα προσπάθεια να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye βάλλοντας εναντίον του από πολλές πλευρές.
«Η απειλή είναι πραγματική γιατί βλέπουμε ότι τουλάχιστον 450 μαχητές των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να συμμετέχουν σε εκπαίδευση για να περάσουν τον Δνείπερο», είπε στο Tass.

Αλλαγή τακτικής

«Η αλλαγή της τακτικής για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού, με τη διέλευση του Δνείπερου, είναι ότι τώρα, εκτός από μια περιοχή το Zaporozhye, ή τα ανατολικά και βορειοανατολικά, συγκεντρώνονται ομάδες επίθεσης, σχηματίζονται και προετοιμάζονται για την επιδρομή στις περιοχές που βρίσκονται στα δυτικά, βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Energodar», σημείωσε.
Ο Rogov είπε ότι οι ομάδες επίθεσης εργάζονται σε συντονισμό στους οικισμούς Zolotaya Balka και Osokorovka στην περιοχή Kherson και Pokrovskoye στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Energodar έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιδρομών που χρησιμοποίησαν πυροβολικό και drones, μεταξύ άλλων.
Ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκλήθηκαν σε ορισμένες από τις εγκαταστάσεις υποδομής γύρω από το εργοστάσιο, και οι έξι αντιδραστήρες του έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε στις 5 Οκτωβρίου διάταγμα με το οποίο οι εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye καθίστανται ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Διέταξε την ίδρυση ενός ομοσπονδιακού φορέα που ονομάζεται Zaporozhskaya NPP, που θα αναλάβει τα περιουσιακά στοιχεία του εργοστασίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης