Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απελπισμένη η Ελλάδα, απωθεί μετανάστες και δημεύει τα υπάρχοντά τους - Celik: Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απελπισμένη η Ελλάδα, απωθεί μετανάστες και δημεύει τα υπάρχοντά τους - Celik: Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ
Η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών».
Σχετικά Άρθρα
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, επιτίθεται στον Νότη Μηταράκη και διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα, κατηγορώντας την Ελλάδα για απωθήσεις μεταναστών, κατάσχεση των υπαρχόντων τους, ενώ χαρακτηρίζουν «απελπισμένη» τη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Νότης Μηταράκης «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές για να χειραγωγήσει, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία».
«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας.
Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους.
Εδώ και χρόνια είναι αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας.
Εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, μετανάστες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο να τους σκοτώσουν.
Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών- ήταν μέσα και μωρά-που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο.
Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο.
Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του, Abdülvahap, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης.
Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών».
Τελειώνοντας αναφέρει: «Αν και υπήρξε έντονη πίεση στην Ελλάδα για όσα κάνει, δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα», κατηγορώντας την Αθήνα για βία, «ακόμα και σε γυναίκες και παιδιά, με την κατάσχεση ρούχων και χρημάτων μεταναστών που αναζητούν είσοδο στη χώρα τους και κατάσχεση πολύτιμων αντικειμένων τους με παράνομο τρόπο.
Όλες οι παραπάνω ενέργειες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο», απευθύνοντας έκκληση στην Ελλάδα «που δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο, να σταματήσει τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους», καταλήγοντας στο ότι η Τουρκία ως χώρα έχει τηρήσει τους διεθνείς κανόνες «ακόμη και για τους παράτυπους μετανάστες χωρίς να κάνουμε διακρίσεις, ακολουθώντας μια ανθρωπιστική προσέγγιση όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική μας».

Στο ίδιο μοτίβο ο Cavusoglu  

Nωρίτερα, με περίσσιο θράσος, η Τουρκία μεταθέτει στην Ελλάδα την ευθύνη για τους 92 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν γυμνοί στις όχθες του ποταμού Έβρου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, όχι μόνο επιτέθηκε στην Ελλάδα για το περιστατικό, αλλά ζήτησε και τα... ρέστα. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ξεδιάντροπη» την Ελλάδα, ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για... fake news από την πλευρά του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη. 
Στις κατηγορίες του Cavusoglu απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας λόγο για «θράσος» ενώ υπογράμμισε ότι αξιωματικοί της FRONTEX έχουν καταγράψει τα γεγονότα. 
Από την πλευρά του, ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα (24/10/2022) τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».
Παράλληλα η Frontex επιβεβαιώνει και επίσημα την ανακοίνωση της Αθήνας για τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί και χτυπημένοι στον Έβρο, ενώ ο ΟΗΕ προαναγγέλλει έρευνα και κάνει λόγο για σοκαριστικές εικόνες.

Η «επίθεση» Cavusoglu στην Ελλάδα 

«Είναι πραγματικά ξεδιάντροπο και απερίσκεπτο η Ελλάδα να προσπαθεί να φανεί ότι έχει δίκιο ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στο θέμα των γυμνών μεταναστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν γυμνοί στον Έβρο.
«Ο υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας μοιράστηκε μια φωτογραφία γυμνών μεταναστών: μόνο ξεδιάντροποι.
Με την υποστήριξη της Frontex, η απάνθρωπη μεταχείρισή της (σσ. της Ελλάδας) τέθηκε στο μικροσκόπιο. Η Frontex είναι συνένοχος. Αποδείχθηκε ότι άλλαξαν συντεταγμένες για να δείξουν ότι έγιναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Την τελευταία εβδομάδα 4 μετανάστες βγήκαν νεκροί από το ΑιγαίοΗ Ελλάδα τους άφησε πάλι να πεθάνουν. Η Ελλάδα τους απωθεί, κατάσχοντας τα πάντα στους μετανάστες, αφήνοντάς τους γυμνούς.
Είναι φυσικό να συκοφαντεί την Τουρκία καθώς τα εγκλήματά της αυξάνονται.
Κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν την Ελλάδα. Το κερί του ψεύτη στην Ελλάδα καίει μέχρι το βράδυ. Εδώ είναι τα γεγονότα.
Αναφέραμε επίσης τις αδικίες στις οποίες είναι εκτεθειμένη η "ΤΔΒΚ"» δήλωσε. 

Celik: Ο Έλληνας ΑΓΕΕΘΑ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης του - Βολές κατά Μητσοτάκη

Σε νέες βολές κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Omer Celik… εκτοξεύοντας κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον των Ελλήνων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Για άλλη μία φορά, από το στόμα του Τούρκου αξιωματούχου ακούστηκε το γνωστό τραγούδι «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά», εν είδει απειλής, ενώ αναφορά έγινε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον ΑΓΕΕΘΑ, ο Celik είπε: «Οι επιτελάρχες της Ελλάδας που κάνουν παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλούν με εφηβική ψυχολογία.
Οι Έλληνες πρέπει να ανησυχούν.
Αυτόν που διόρισαν αρχηγό του Στρατού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης του.
Προβάλλει συνεχώς θέσεις που προσιδιάζουν στην ακροδεξιά και είναι για εσωτερική κατανάλωση.
Είναι παράνομη η στρατιωτικοποίηση των νησιών και είναι ενάντια στις Συνθήκες.
Κάποιοι πάνε εκεί και κάνουν μπάρμπεκιου, άλλοι κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα λέει "μετατρέψατε την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση άλλων χωρών".
Λες και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να ιδιωτικοποιήσει την Ελλάδα.
Μιλάει σαν κυβερνήτης μια πολιτείας άλλων χωρών, και ο αρχηγός ΓEΕΘΑ της Ελλάδα μιλάει σαν σερίφης μιας πολιτείας άλλων χωρών.
Αν σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν σταματήσουν να παρενοχλούν τα μαχητικά μας και αν πάψουν την προσέγγιση τους να μετατρέψουν το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη, θα μειωθεί η ένταση.
Λένε πως βασίζονται στις δυτικές χώρες, λένε πως αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα, όπλα, μαχητικά και συμπεριφέρονται με εχθρικό τρόπο εναντίον της Τουρκίας.
Ας κοιτάξουν την ιστορία τους με την Τουρκία.
Αν μπείτε σε επιθετική στάση απέναντι μας και όταν προσπαθείτε να δείξετε επιθετική συμπεριφορά, τότε θα αλλάξει το "λογισμικό" και θα ξεκινήσει αυτό του "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης