Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Απομάκρυνε τον πρέσβη της στο Καζακστάν για τις δηλώσεις του για τους Ρώσους

Ουκρανία: Απομάκρυνε τον πρέσβη της στο Καζακστάν για τις δηλώσεις του για τους Ρώσους
Πληροφορίες αναφέρουν πως το Κίεβο προχώρησε στην ανάκληση του πρέσβη της
Σχετικά Άρθρα

Στην ανάκληση του πρέσβη της στο Καζακστάν, Petro Vrublevskiy φέρεται να προχώρησε η Ουκρανία, βάζοντας τέλος στη διπλωματική ένταση που είχε προκύψει ανάμεσα σε Ουκρανία, Ρωσία και Καζακστάν.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Καζακστάν Petro Vrublevskiy είχε πει πως «όσους περισσότερους Ρώσους σκοτώσουμε τώρα, τόσο λιγότερους από αυτούς θα πρέπει να σκοτώσουν τα παιδιά μας».
Οι δηλώσεις αυτές είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας, η οποία είχε καλέσει το Καζακστάν να προχωρήσει στην απέλαση του Ουκρανού πρέσβη.
Ωστόσο, το Καζακστάν ζήτησε από το Κίεβο να τον αντικαταστήσει, λέγοντας πως οι δηλώσεις αυτές ήταν απαράδεκτες για μια χώρα, στην οποία ζει μια μεγάλη εθνική ρωσική μειονότητα.
Πληροφορίες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν πως τελικά το Κίεβο προχώρησε στην ανάκληση του πρέσβη της.

Διπλωματική ένταση

Οι δηλώσεις του Ουκρανού πρέσβη είχαν προκαλέσει διπλωματική ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Καζακστάν.
Τα αίματα άναψαν ύστερα από παρέμβαση της Maria Zakharova, της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία υποστήριξε πως η Μόσχα είναι εξοργισμένη με το γεγονός ότι ο Ουκρανός πρέσβης ήταν ακόμα στη θέση του.
Ωστόσο, το επιθετικό ύφος της Zakharova προκάλεσε μεγάλη ενόχληση με τον Aibek Smadiyarov τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ του Καζακστάν να υποστηρίζει ότι ο τόνος της Zakharova ήταν σε αντίθεση «με τη φύση των συμμαχικών σχέσεων Καζακστάν – Ρωσίας ως ισότιμων στρατηγικών εταίρων» ενώ ανακοίνωσε πως ο Vrublevskiy θα φύγει, μόλις οριστεί νέος Ουκρανός πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης