Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Φλερτάρει με την πρώτη της επαναγορά μετοχών - Είναι η μετοχή της υποτιμημένη;

tags :
Tesla: Φλερτάρει με την πρώτη της επαναγορά μετοχών - Είναι η μετοχή της υποτιμημένη;
Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει πέσει κάτω από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσφατα, καθώς οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 50% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου.
Σχετικά Άρθρα
Η Tesla ετοιμάζεται να εκδώσει την πρώτη της επαναγορά μετοχών στην ιστορία της εταιρείας, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk ανέφερε ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες.
Αργά την Τετάρτη 19/10, είπε σε αναλυτές, για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρείας, ότι η εταιρεία εργαζόταν για «τη σωστή διαδικασία για να κάνει μια επαναγορά» οπουδήποτε από 5 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι εικασίες εντάθηκαν αρχικά την περασμένη εβδομάδα αφού ένας κορυφαίος μέτοχος ανάρτησε στο Twitter ότι η Tesla πρέπει να εξαγοράσει μετοχές για να αυξήσει την τιμή της, στην οποία ο Musk απάντησε «σημείωσε».
O μέτοχος συνέχισε το συλλογισμό τους υποστηρίζοντας ότι "θα κάνουμε κάποια ουσιαστική επαναγορά. Ακόμα κι αν το επόμενο έτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε επαναγορά 5 έως 10 δισ. δολαρίων".
Εάν η Tesla επιλέξει να αγοράσει μετοχές στο υψηλότερο επίπεδο της εκτίμησης του Musk, αυτό θα ισοδυναμούσε με πάνω από 46 εκατομμύρια μετοχές.
Οι εταιρείες συχνά ξεκινούν προγράμματα επαναγοράς όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν πλεονάζοντα μετρητά και προσπαθούν να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκά αποτελέσματα κερδών ανά μετοχή μειώνοντας τις μετοχές που κυκλοφορούν ή δίνουν σήμα ότι πιστεύουν ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες.
Εν τω μεταξύ, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει πέσει κάτω από τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσφατα, καθώς οι μετοχές έχουν υποχωρήσει 50% από τα ιστορικά υψηλά του Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης