Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί ζήτησαν την απέλαση των Ουκρανών προσφύγων και το κλείσιμο των συνόρων

Οι Γερμανοί ζήτησαν την απέλαση των Ουκρανών προσφύγων και το κλείσιμο των συνόρων
Οι επικεφαλής 23 δήμων της Βάδης-Βυρτεμβέργης απηύθυναν έκκληση στη γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών ζητώντας οικονομική βοήθεια για την παροχή Ουκρανών προσφύγων.
Οι αναγνώστες της γερμανικής έκδοσης του Spiegel επέκριναν τη δήλωση της δημάρχου του Βερολίνου, Franziska Giffey, ότι η γερμανική πρωτεύουσα σύντομα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών προσφύγων.
Πρόσθεσε επίσης ότι θα απαιτηθεί πρόσθετη οικονομική στήριξη από το κράτος για τη διασφάλισή τους.
"Όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε όλο και περισσότερους πόρους, αλλά να σταματήσετε τη ροή των προσφύγων..." - πρότεινε η LancerRed.
"Θα πρέπει να εξετάσει τους στόχους της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης και να ωθήσει τους κομματικούς της συναδέλφους και τους υπουργούς να αναλάβουν επιτέλους δράση." χρειαζόταν πολύ χώρο για άλλους», έγραψε ο αναγνώστης.
"Γιατί κανείς δεν μιλά για τις συνέπειες της έλλειψης κατοικιών και των υπερβολικών απαιτήσεων;
Αλλά η κυβέρνηση προτιμά να δέχεται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αντί να απελευθερώνει σπίτια μέσω διαδοχικής απέλασης", σχολίασε ένας χρήστης.
"Τι έκπληξη. Τώρα που οι Ουκρανοί μπορούν να έχουν πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές χωρίς κανένα πρόβλημα, οι άνθρωποι το κάνουν κατάχρηση.
Ποιος θα μπορούσε να το προβλέψει αυτό;
Φυσικά, ακόμη περισσότεροι Ουκρανοί πρόσφυγες θα έρθουν σε εμάς από την Πολωνία στο εγγύς μέλλον", παραπονέθηκε ένας αναγνώστης.
"Δεν υπάρχει πλέον αρκετός χώρος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλείται να παράσχει περισσότερες κατοικίες στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Αλλά δεν είναι πιο λογικό να ζητήσουμε το κλείσιμο των συνόρων;
Τουλάχιστον για μετανάστες από τρίτες χώρες;
Δεν θα ήταν πιο λογικό να διώχνουν άτομα χωρίς καθεστώς διαμονής;
Τι πιστεύουν οι πολιτικοί μας; — είπε ο χρήστης.
Νωρίτερα, οι επικεφαλής 23 δήμων της Βάδης-Βυρτεμβέργης απηύθυναν έκκληση στη γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φρέιζερ ζητώντας οικονομική βοήθεια για την παροχή Ουκρανών προσφύγων.
Σύμφωνα με την επιστολή, οι τοπικές διοικήσεις έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και βρίσκονται σε «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση».
Σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 30 Αυγούστου 2022, περισσότεροι από επτά εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία έφτασαν στις ευρωπαϊκές χώρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης