Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρεί η Mercedes – Benz από τη Ρωσία – Πουλά τις μετοχές της στην Avtodom

Αποχωρεί η Mercedes – Benz από τη Ρωσία – Πουλά τις μετοχές της στην Avtodom
Επιβεβαιώνει την αποχώρηση και το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας

Την αποχώρηση της από τη ρωσική αγορά ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 26/10 η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes – Benz.
Όπως έγινε γνωστό, η Mercedes θα πουλήσει τις μετοχές των θυγατρικών της στην εταιρεία Avtodom.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο Albert Karimov, αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, έκανε λόγο για την ολοκλήρωση μιας επένδυσης, σημειώνοντας πως η Avtodom θα μπορεί να συντηρεί τα αυτοκίνητα Mercedes που υπάρχουν στη ρωσική αγορά.
Επιπλέον, η Avtodom ανακοίνωσε ότι θα επιλέξει συνεργάτη για να συνεχίσει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής στη βιομηχανική περιοχή Esipovo όπου η Mercedes διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής.
Επίσης, αναφέρεται πως η συμφωνία διασφαλίζει τη λειτουργία του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας.
Η Mercedes – Benz είναι η τρίτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που φεύγει από τη Ρωσία, καθώς είχε προηγηθεί η αποχώρηση της ιαπωνικής Nissan και της γαλλική Renault.

Δεν επηρεάζεται η εταιρεία

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου του 2022, ο Οικονομικός Διευθυντής της Mercedes, Harald Wilhelm δήλωσε ότι η συναλλαγή δεν αναμένεται να έχει περαιτέρω σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά την κερδοφορία και τη χρηματοοικονομική θέση του ομίλου πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα.
«Η οριστική ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στην έγκριση των αρχών και στην εφαρμογή των συμφωνημένων όρων που ορίζονται στο συμβόλαιο» είπε ο Wilhelm.
Όπως έγινε γνωστό, το μερίδιο του 15% που έχει η Mercedes στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Kamaz δεν θα επηρεαστεί από την προβλεπόμενη συναλλαγή και θα πρέπει να μεταφερθεί στη Daimler Truck φέτος όπως είχε προγραμματιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης