Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antonov (Ρωσία): Σε βαθιά κρίση οι σχέσεις μας με ΗΠΑ και δεν φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ

Antonov (Ρωσία): Σε βαθιά κρίση οι σχέσεις μας με ΗΠΑ και δεν φαίνεται φως στο τέλος του τούνελ
H Ουάσιγκτον στις προσπάθειές της να μας αποσπάσει από πολυμερείς μηχανισμούς και θεσμούς, τόνισε ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ

Σε βαθιά κρίση βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, χωρίς να φαίνεται κάποια ένδειξη βελτίωσης, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov σε συνέντευξή του στην Izvestia.
«Θεωρώ αφελές να υποθέσω, κρίνοντας μόνο από διαρροές μέσων, ότι οποιοσδήποτε μετασχηματισμός στις προσεγγίσεις για να τεθούν οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ σε νέα τροχιά βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η σχέση μας αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση και δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ ακόμα», υποστήριξε ο Antonov.

Οι αμερικανικές πιέσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να προσπαθεί να πιέσει με οικονομικές κυρώσεις και πολιτικά μέσα τη Ρωσία.
«Οι πολιτικοί εκεί (ΗΠΑ) πιστεύουν ότι αυτές οι κινήσεις θα οδηγήσουν σε μια πιο αδύναμη Ρωσία που δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στη διεθνή σκηνή.
Παρεμπιπτόντως, αυτό στοχεύει η Ουάσιγκτον στις προσπάθειές της να μας αποσπάσει από πολυμερείς μηχανισμούς και θεσμούς» τόνισε ο Ρώσος απεσταλμένος.
«Εμείς, οι διπλωμάτες, ειδικά όσοι από εμάς εργαζόμαστε στην Ουάσιγκτον, θα θέλαμε να δούμε μια διαφορετική σχέση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.
Μια σχέση που θα μπορούσε να οικοδομηθεί στον σεβασμό των εθνικών συμφερόντων και να βασίζεται σε ίσα δικαιώματα», πρόσθεσε ο Antonov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης