Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις δολοφονίες και την κακομεταχείριση των Ρώσων αιχμαλώτων από τους Ουκρανούς

Ρωσία: Επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις δολοφονίες και την κακομεταχείριση των Ρώσων αιχμαλώτων από τους Ουκρανούς
Τι καταγγέλλει η Μόσχα - Το κρίσιμο video
Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres. σχετικά με τη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση των Ουκρανών προς τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε στο Twitter το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 ο Dmitry Polyanskiy, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον οργανισμό
«Σήμερα στείλαμε μια επιστολή για αυτό το θέμα στον António Guterres και ζητήσαμε να τη διανείμουμε ως επίσημο έγγραφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Ουκρανία πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει», έγραψε ο διπλωμάτης.
Την Παρασκευή, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες αγνοούν αποδεικτικά στοιχεία για τα εγκλήματα των αρχών του Κιέβου κατά του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, καθιστώντας συνένοχους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Την προηγούμενη μέρα, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στο οποίο Ουκρανοί μαχητές πυροβολούν Ρώσους στρατιώτες που βρίσκονται στο έδαφος και έχουν παραδοθεί.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δολοφόνησαν δέκα άτομα.
Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο έγκλημα πολέμου, αλλά για μια κοινή πρακτική μεταξύ του ουκρανικού στρατού και «ο Zelensky και οι κολλητοί του θα πρέπει να λογοδοτήσουν για κάθε βασανισμένο και σκοτωμένο αιχμάλωτο».

Ποινική διερεύνηση της υπόθεσης

Η Ανακριτική Επιτροπή άνοιξε ποινική δικογραφία για δολοφονίες και κακομεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου.
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Valery Fadeev, και η διαμεσολαβήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, Tatyana Moskalkova, απηύθυναν έκκληση στους διεθνείς οργανισμούς - το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τη Διεθνή Αμνηστία, Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλοι - απαιτώντας να καταδικάσει την εκτέλεση κρατουμένων και να διεξαγάγει έρευνα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι αιχμάλωτοι Ουκρανοί στρατιώτες κρατούνται σύμφωνα με όλες τις απαιτήσεις της Σύμβασης της Γενεύης για τη Μεταχείριση των Αιχμαλώτων Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης