Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απρόσιτος τύρρανος» ο Elon Musk - Τι δείχνει νέα έρευνα των εργαζομένων στην Tesla

«Απρόσιτος τύρρανος» ο Elon Musk - Τι δείχνει νέα έρευνα των εργαζομένων στην Tesla

Το στυλ διοίκησης του Musk είναι αναμφισβήτητα επιθετικό, και για ορισμένους παρατηρητές, κοντόφθαλμο και κακόβουλο

Σχετικά Άρθρα
Λίγο μετά την επίσημη εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk στις 27 Οκτωβρίου έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο CEO της Tesla άρχισε να μειώνει το προσωπικό.

Απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον οικονομικό διευθυντή και άλλα στελέχη του Twitter.
Το όραμά του για την εταιρεία περιλαμβάνει ένα πολύ μικρότερο εργατικό δυναμικό, οπότε άρχισαν οι μαζικές απολύσεις.
Περίπου 3.700 άτομα απολύθηκαν, ή το ήμισυ των εργαζομένων της εταιρείας.
Πολλοί εργαζόμενοι του Twitter έμαθαν ότι οι θέσεις εργασίας τους χάθηκαν με άκομψο τρόπο.
Κάποιοι απλώς δεν μπορούσαν να συνδεθούν στους φορητούς υπολογιστές τους, ενώ άλλοι έλαβαν τα νέα μέσω του κλειδώματος των λογαριασμών τους στο Slack.
Στη συνέχεια, στις 16 Νοεμβρίου, ο Musk συνέχισε την εκκαθάριση προσφέροντας στους εργαζόμενους του Twitter ένα τελεσίγραφο.
Έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους υπαλλήλους και τους είπε να περιμένουν "πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση" και να συναινέσουν σε αυτούς τους όρους.
Εάν δεν συναινούσαν, θα έπρεπε να λάβουν αποζημίωση τριών μηνών, τους είπε.
"Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα επαναστατικό Twitter 2.0 και να επιτύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί", έγραψε ο Musk στο email.
"Αυτό θα σημαίνει ότι θα δουλεύουμε πολλές ώρες με μεγάλη ένταση.
Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν βαθμό επιτυχίας", έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.
"Αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να γίνετε μέρος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο ναι στον παρακάτω σύνδεσμο", συνέχισε.
"Όποιος δεν το έχει κάνει μέχρι αύριο (Πέμπτη) στις 17:00, θα λάβει αποζημίωση τριών μηνών".
Το στυλ διοίκησης του Musk είναι αναμφισβήτητα επιθετικό, και για ορισμένους παρατηρητές, κοντόφθαλμο και κακόβουλο.
Με αυτό το υπόβαθρο προέκυψε τώρα μια αξιολόγηση των εργαζομένων στην Tesla το 2018.

Ένα "άσχημο κομμάτι της κουλτούρας της Tesla"

Η έρευνα, η οποία αναφέρθηκε στις αρχές Νοεμβρίου σε αγωγή που κατέθεσε μέτοχος της Tesla για το πακέτο αμοιβών του Musk ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι κατέθεσαν επίσημα παράπονα για την κουλτούρα και την ηγεσία της εταιρείας.
"Η Tesla αιμορραγεί από εξαιρετικά ταλαντούχους και καθοδηγείται από ανθρώπους που πιστεύουν πραγματικά στο όραμα της εταιρείας και συνεχίζουν να ελπίζουν στην επιτυχία της", έγραψε ένας εργαζόμενος στην έρευνα που αποκάλυψε το Insider.
"Ο Elon είναι ένας τεχνικός ηγέτης της υψηλότερης τάξης, και όμως θεωρείται ευρέως ως ένας απρόσιτος τύραννος που υποτιμά τη συνεισφορά του προσωπικού και μπορεί να το απολύσει με το έτσι θέλω τους ανθρώπους, τη θεμελιώδη μονάδα μιας εταιρείας, σαν οποιονδήποτε άλλο αναλώσιμο πόρο".
Το Insider ανέφερε ότι ο εργαζόμενος πρόσθεσε ότι η Tesla "αποτυγχάνει να κάνει διάκριση μεταξύ της τεχνικής ηγεσίας και της ηγεσίας των ανθρώπων" και το χαρακτήρισε "άσχημο κομμάτι της κουλτούρας της Tesla".
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων των εργαζομένων ως απάντηση σε μια σειρά από ερωτήσεις.
Οι πιο αδύναμες βαθμολογίες εύνοιας αφορούσαν τους τομείς των αμοιβών και της εμπιστοσύνης στον Musk και την εκτελεστική του ομάδα για την εξισορρόπηση των συμφερόντων των εργαζομένων με εκείνα της εταιρείας.

Η Tesla είναι ένα "εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον"

Η έρευνα των εργαζομένων αποκάλυψε έναν αριθμό πρόσθετων σχολίων που εκφράζουν ανησυχία.
Σε αυτά περιλαμβάνονται τα εξής:

  • "Ο Elon πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη θέση στην οποία έχει φέρει την ομάδα.

Αυτός και ο JB πρέπει να το αναλάβουν αυτό.
Πρέπει να σταματήσουν αμέσως να απολύουν όλους όσους τους αναφέρουν και να απομακρύνουν κάθε απειλή από τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τις δραστηριότητές τους.
Νιώθω ότι ανά πάσα στιγμή εγώ ή οποιοσδήποτε γύρω μου θα απολυθεί και δεν σκοπεύω να παραμείνω για πολύ ακόμα σε αυτό το εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον".

  • "... η επίρριψη ευθυνών από τον Elon και την εκτελεστική ομάδα σε μηχανικούς χαμηλότερου επιπέδου χωρίς να αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το κακό επίπεδο αναθεώρησης του σχεδιασμού, τον μη βασισμένο στην πραγματικότητα προγραμματισμό και την ανεπαρκή κατανομή των πόρων με οδήγησε στο να χάσω κάθε εμπιστοσύνη στον Elon ως ηγέτη αυτής της εταιρείας."
  • "... να ενδυναμώσετε τους ανθρώπους ώστε να μην εκφοβίζονται από τον Elon για να αναλάβουν μη ρεαλιστικές δεσμεύσεις".
  • "Νομίζω ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την κουλτούρα εδώ στην Tesla.

Ξέρω ότι η δουλειά είναι απίστευτα σημαντική και ότι όλοι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, αλλά χρειαζόμαστε επίσης διεξόδους για να εκφραζόμαστε και να διασκεδάζουμε σε πιο προσωπικό επίπεδο...
Υπάρχουν επίσης λίγες ανακοινώσεις από τον Elon Musk και την εκτελεστική ομάδα.
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επικοινωνούν με την εταιρεία από καιρό σε καιρό με συναρπαστικές ενημερώσεις, ώστε να νιώθουμε περισσότερο την αίσθηση της κοινότητας και του ανήκειν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης