Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία – τελευταία εξέλιξη: Ο Macron πρώτα θα μεταβεί στις ΗΠΑ και μετά θα μιλήσει με τον Putin

Γαλλία – τελευταία εξέλιξη: Ο Macron πρώτα θα μεταβεί στις ΗΠΑ και μετά θα μιλήσει με τον Putin
«Ο πρόεδρος δεν έχει στην ατζέντα του κάποια επαφή με τον πρόεδρο Putin πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ», είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Macron

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron δεν έχει προγραμματίσει κάποια επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
«Ο πρόεδρος δεν έχει στην ατζέντα του κάποια επαφή με τον πρόεδρο Putin πριν από την επίσκεψη στις ΗΠΑ», είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Macron.
«Οι συζητήσεις του με τον πρόεδρο Putin δεν συνδέονται με εκείνες που μπορεί να έχει με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Biden», σχολίασε ο ίδιος.
Ο Macron θα φτάσει στην Ουάσινγκτον το βράδυ της Τρίτης (29/11) για επίσημη επίσκεψη.
Στα μέσα Νοεμβρίου το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε ότι ο Macron θα τηλεφωνούσε στον Putin μετά τoυς G20, η σύνοδος της οποίας διεξήχθη στην Ινδονησία στις 15 και 16 του μηνός. Στη συνέχεια, την Τετάρτη, ο ίδιος ο Macron είπε ότι υπολόγιζε να μιλήσει «εντός των επόμενων ημερών» με τον Putin, κυρίως για τα θέματα της πυρηνικής ενέργειας και ιδίως για τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia.
Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τελευταία φορά στις 11 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Macron θέλει να υπενθυμίσει στον Ρώσο ομόλογό του τις απαιτήσεις του Παρισιού: να αποσυρθούν οι Ρώσοι στρατιώτες από την Ουκρανία και να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης