Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πάνω από 700 ρουκέτες HIMARS έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές σε Donetsk, Luhansk

Ρωσία: Πάνω από 700 ρουκέτες HIMARS έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές σε Donetsk, Luhansk
Περισσότερες από 15.000 οβίδες έχουν εκτοξεύσει οι Ουκρανοί αναφέρει η ρωσική πλευρά
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 700 ρουκέτες HIMARS έχουν εκτοξεύσει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατά κατοικημένων περιοχών σε Donetsk και Luhansk όπως υποστηρίζει το ρωσικό Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού για τα εγκλήματα πολέμου της Ουκρανίας.
«Κατά τις 191 ημέρες χρήσης του οπλισμού που προμήθευσε η συμμαχία, περισσότερες από 15.000 οβίδες έχουν εκτοξευθεί από πυροβόλα των 155 χιλιοστών, πάνω από 700 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και έχουν υπάρξει περισσότερες από 10 περιπτώσεις χρήσης RM - 70 εκτοξευτές ρουκετών (122 χλστ.) εναντίον κατοικημένων περιοχών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk» αναφέρει το Κέντρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών έχουν καταστραφεί 311 πολυκατοικίες, 633 ιδιωτικές κατοικίες και 363 υποδομές.
Εκπρόσωποι του Κέντρου υποστηρίζουν πως έχουν απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ να καταστήσει την Ουκρανία υπεύθυνη για την ανθρωπιστική καταστροφή που εκτυλίσσεται στο Donbass και να λάβει άμεσα μέτρα έτσι ώστε να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων από τη Δύση στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης