Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Ουκρανών για βαριές απώλειες στο Bakhmut – Πέφτει στα χέρια των Ρώσων;

Παραδοχή Ουκρανών για βαριές απώλειες στο Bakhmut – Πέφτει στα χέρια των Ρώσων;
Οι Ουκρανοί στέλνουν μονάδες ταχείας αντίδρασης που αποτελούνται αποκλειστικά από ξένους λένε Ρώσοι στρατιωτικοί
Σχετικά Άρθρα
Στην παραδοχή ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υποστεί βαριές απώλειες στο μέτωπο του Bakhmut (Artemovsk για τους Ρώσους) προχώρησε ο Alexei Arestovich, εκ των συμβούλων του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Arestovich μιλώντας στο κανάλι που έχει δημιουργήσει στο YouTube ο Mark Feygin – η Μόσχα τον θεωρεί ξένο πράκτορα – παραδέχθηκε πως η Ουκρανία έχει σοβαρές απώλειες στο Bakhmut και στο Soledar.
Μάλιστα το TASS επικαλείται και τον Apty Alaudinov, διοικητή των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να παραδώσουν το Bakhmut, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μια τεράστια στρατιωτική επιτυχία των Ρώσων.
Σημειώνεται πως το Bakhmut ήταν το πιο «καυτό» μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας εδώ και πολλές εβδομάδες, με πολλούς ειδικούς αναλυτές να εκτιμούν πως η «τύχη» του είναι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη του πολέμου.

Στέλνουν μισθοφόρους

Την ίδια στιγμή ο Andrey Marochko, αξιωματικός των στρατιωτικών δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, υποστήριξε ότι ο ουκρανικός στρατός στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις που αποτελούνται αποκλειστικά από ξένους τόσο στο Bakhmut όσο και στο Soledar.
«Ο ουκρανικός στρατός έστειλε μονάδες ταχείας αντίδρασης αποτελούμενες αποκλειστικά από ξένους στην περιοχή Artemovsk και Soledar.
Οι κινητές ομάδες είναι καλά εξοπλισμένες, κινούνται με αυτοκίνητα Hummer και είναι οπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο Marochko, αναφέροντας πως σε κάθε ομάδα ξένων μισθοφόρων υπάρχει και ένας διερμηνέας, καθώς όπως λέει, «οι μαχητές αυτοί δεν μιλούν ρώσικα και επικοινωνούν μεταξύ τους κυρίως στα αγγλικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης