Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πανικό οι επενδυτές του UK Property Fund της BlackRock – Μονομερώς ανεστάλησαν οι πρόωρες λήξεις για να αποτραπεί το κραχ

Σε πανικό οι επενδυτές του UK Property Fund της BlackRock – Μονομερώς ανεστάλησαν οι πρόωρες λήξεις για να αποτραπεί το κραχ
Τα ταμεία ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν αναστείλει τις εξαγορές κατά τη διάρκεια της αναταραχής της αγοράς Covid το 2020 και του δημοψηφίσματος της Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016
Διακεκριμένοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παίζουν ένα γιγαντιαίο παιχνίδι εις βάρος των επενδυτών, καθώς ένα κύμα εξαγορών πλήττει αμοιβαία κεφάλαια ακινήτων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Οι πλούσιοι επενδυτές πανικοβάλλονται καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και οι απειλές ύφεσης στέλνουν τις αποτιμήσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων στα τάρταρα.
Η αμερικανική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων BlackRock είναι η τελευταία που ανέστειλε τα αιτήματα εξαγοράς από επενδυτές στο βρετανικό αμοιβαίο κεφάλαιο ακινήτων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών (UK Property Fund της BlackRock).

Τρόπους να αποφευχθεί η κατάρρευση αναζητά η BlackRock

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο είπε στους πελάτες με χρήματα στο BlackRock UK Property Fund ότι θα αναβάλει τα αιτήματα εξαγοράς που έγιναν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και λήγουν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο ακίνητης περιουσίας ανοικτού τύπου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πληγεί από την αύξηση της ζήτησης για εξαγορές.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι ανοικτό μόνο σε επαγγελματίες επενδυτές και εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ.
Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η άνοδος των επιτοκίων και η οικονομική αβεβαιότητα θα συνεχίσουν να πιέζουν τις αποτιμήσεις προς τα κάτω.
Την ίδια ώρα, η καθαρή αξία του ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου έχει φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα από την εποχή του Covid.

Η ζημιά της Truss

Ο μίνι προϋπολογισμός του περασμένου Σεπτεμβρίου προκάλεσε χάος στην αγορά των τίτλων του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγκάζοντας τα συνταξιοδοτικά ταμεία να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό οδήγησε τρεις από τους μεγαλύτερους διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου να παραδεχτούν ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τη μεγάλη ζήτηση από επενδυτές που ζητούσαν να αποσύρουν χρήματα.
Ένα από αυτά τα ταμεία που επέβαλαν περιορισμούς στις αναλήψεις ήταν το BlackRock UK Property Fund.
Τα ταμεία ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου ανέστειλαν επίσης τις εξαγορές κατά τη διάρκεια της αναταραχής της αγοράς Covid το 2020 και του δημοψηφίσματος της Βρετανίας για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016.
Εκτός από την BlackRock, η Blackstone περιόρισε τις εξαγορές για το 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων Blackstone Real Estate Income Trust (BREIT) μετά τον πανικό των επενδυτών μεγάλου πλούτου για την προοπτική να χάσει αξία το αμοιβαίο κεφάλαιο στα τέλη του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης