Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική, παραμερίζει τις διαπραγματεύσεις… και εστιάζει στην ολική καταστροφή του Ουκρανικού στρατού

Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική, παραμερίζει τις διαπραγματεύσεις… και εστιάζει στην ολική καταστροφή του Ουκρανικού στρατού
Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική στην Ουκρανία
Η προπαγάνδα κυριαρχεί στην Δύση… παρουσιάζουν την Ουκρανία ότι κερδίζει και η Ρωσία χάνει… αλλά αυτό το σενάριο δεν έχει καμία βάση…η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και εις βάρος των Ουκρανών.
Το κείμενο που ακολουθεί προήλθε από τις ΗΠΑ… δεν αποδέχονται όλοι το κυρίαρχο αφήγημα ότι η Ουκρανία πρέπει να υποστηριχθεί… ωστόσο αναδεικνύει ορισμένες αλήθειες στο στρατιωτικό μέτωπο αλλά και στην στρατηγική των ρώσων.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει η πιο σημαντική ιστορία στον κόσμο σήμερα.

Μην πιστεύετε την αμείωτη προπαγάνδα της αμερικανικής κυβέρνησης και των μέσων ενημέρωσης για την Ουκρανία.
Η Ουκρανία δεν κερδίζει τον πόλεμο, χάνουν άσχημα.
Οι απώλειες σε στρατιώτες και σε εδάφη για τους Ουκρανούς είναι δραματικές και μόνο η πρόσφατη απώλεια των ρώσων από Ουκρανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS… επισκίασαν τις χαοτικές διαφορές μεταξύ νεκρών και τραυματιών Ουκρανών σε σχέση με τους Ρώσους…

Οι ειδήσεις δεν μιλούν πλέον για τα ουκρανικά κέρδη τους τελευταίους μήνες, ενώ η Ρωσία υποχωρεί και χάνει εδάφη;
Αυτή είναι η κυρίαρχη, φιλοουκρανική αφήγηση.

Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα;

Τα περισσότερα από τα κέρδη των Ουκρανών στο έδαφος πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές που αποσύρθηκαν οι Ρώσοι δεν διεξήχθη καμία μάχη…
Οι Ρώσοι εγκατέλειψαν ορισμένα εδάφη επειδή δεν άξιζε να πολεμήσουν για να υπερασπιστούν.

Αυτά τα ρωσικά στρατεύματα (πραγματικά πολιτοφυλακές του Donbass) έλαβαν εντολή να υποχωρήσουν στις οχυρωμένες ρωσικές γραμμές, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις που έσπευσαν να καλύψουν το κενό στην κυριολεξία υπέστησαν καταστροφή… από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού.

Η νέα ρωσική στρατηγική

Οι Ρώσοι θα παραχωρήσουν εδάφη για να πολεμήσουν ξανά αργότερα υπό ευνοϊκότερες συνθήκες.
Δεν ανησυχούν πρωτίστως για την επικράτεια αυτή καθαυτή.
Ο πρωταρχικός στόχος της Ρωσίας είναι να συντρίψει και να καταστρέψει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Και αν οι Ουκρανοί θέλουν να συνεχίσουν να εκτοξεύουν πυραύλους και βλήματα εναντίον των ρωσικών θέσεων για να ανακαταλάβουν εδάφη οι Ρώσοι πάλι δεν έχουν πρόβηλημα. Απλώς θα συντρίψουν τις επιτιθέμενες δυνάμεις με βαριά πυρά πυροβολικού (το πυροβολικό σκοτώνει πολύ περισσότερους ανθρώπους στον πόλεμο από τις σφαίρες ή τις βόμβες).

Και παρά τους ισχυρισμούς της ουκρανικής κυβέρνησης, οι καλύτερες πληροφορίες λένε ότι η Ουκρναία εμφανίζει ποσοστό απωλειών 8 με 10 νεκροί Ουκρανοί αναλογπύν σε ένα Ρώσο στρατιώτης.

Αυτό το είδος αναλογίας σε απώλειες έναντι της Ρωσίας δεν είναι βιώσιμο για την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ενίσχυσε τις θέσεις της με 300.000 ή περισσότερους νέους στρατιώτες (περίπου 30 μεραρχίες) οι οποίοι είναι αναπαυμένοι και ανεφοδιασμένοι.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι υποστηρίζονται από τουλάχιστον 1.500 άρματα μάχης, 5.000 θωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.000 πυραυλικά συστήματα πυροβολικού, εκατοντάδες αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και ελικόπτερα καθώς και χιλιάδες τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και drones.

Η Ρωσία αλλάζει στρατηγική

Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία αλλάζει στρατηγική.
Η αρχική ρωσική εισβολή ήταν κακοσχεδιασμένη και έλαβε χώρα με αποσπασματικό τρόπο.
Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, ο Putin δεν σκόπευε ποτέ να κατακτήσει το Κίεβο και να καταλάβει την Ουκρανία.
Η δύναμη εισβολής ήταν πολύ μικρή για να επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Επίσης, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, ο Putin δεν στόχευσε τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.
Ήθελε να αποφύγει τις απώλειες αμάχων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Φυσικά χτυπήθηκαν κάποιοι πολιτικοί στόχοι, αλλά αυτό θα συμβεί στον πόλεμο.

Αντίθετα, ο Putin πίστευε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» θα έστελνε ένα μήνυμα στην Ουκρανία και στις ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα επιβάλλει τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία και προφανώς θα χρησιμοποιήσει βία.
Οι ρώσοι είχαν υπολογίσει ότι οι Ουκρανοί και οι ΗΠΑ θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αντί να φέρουν την Ουκρανία και τις ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποφάσισαν να υπερασπιστούν επιθετικά την Ουκρανία.
Οι κακώς προετοιμασμένες δυνάμεις της Ρωσίας απωθήθηκαν και κατατροπώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει… τις εξελίξεις ως επιχείρηση…

Τώρα όμως η Ρωσία βγάζει τα γάντια.
Έχει ήδη εξαπολύσει βαριές, και καταστροφικές επιθέσεις σε υποδομές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρικού δικτύου και των ενεργειακών κόμβων.
Ο στρατός της Ρωσίας επίσης ανασυντάσσεται και προετοιμάζεται για μαζικές αντεπιθέσεις.

Δεν θα κάνει τα ίδια λάθη που έκανε κατά τις κακοσχεδιασμένες επιθέσεις στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Η Ρωσία αντιμετωπίζει τις εξελίξεις… ως επιχείρηση.

Δεν ενδιαφέρεται πλέον να φέρει την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αντιθέτως, επικεντρώνεται στην καταστροφή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας όχι μόνο μέσω των εδαφών που κατακτούν οι Ρώσοι πλέον ποντάρουν να αποδυναμώσουν την Ουκρανία στρατιωτικά.

Μια μεγάλη χειμερινή επίθεση θα ξεκινήσει σύντομα, πιθανότατα όταν το έδαφος στη νότια Ουκρανία παγώσει πλήρως (το λασπώδες έδαφος θα βαλτώσει τις ρωσικές δυνάμεις).
Μια επιτυχημένη αντεπίθεση θα εδραιώσει τον ρωσικό έλεγχο στο Donbass (την καρδιά της ουκρανικής βιομηχανίας και των φυσικών πόρων), θα δώσει στη Ρωσία τον έλεγχο της Zaporizhia (το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη) και πιθανώς θα περιλαμβάνει την κατάκτηση της Οδησσού, του σημαντικότερου ουκρανικού λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας.

Το κόστος για την υπόλοιπη Ουκρανία από το Κίεβο έως το Lviv θα είναι τρομακτικό, συμπεριλαμβανομένης της σχεδόν πλήρους υποβάθμισης της ικανότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, των γραμμών μεταφοράς και των προμηθειών τροφίμων.
Οι προμήθειες όπλων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα σημαίνουν πολλά, επειδή είναι πολύ λίγα, πολύ αργά και οι Ουκρανοί είναι ελάχιστα εκπαιδευμένοι για να τα χρησιμοποιούν.

Αλλά αυτές οι προοπτικές δεν έχουν κανένα αντίκτυπο στους Αμερικανούς, τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους, που είναι αποφασισμένοι να παρατείνουν τον πόλεμο με κάθε κόστος - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό.

Μια μεγάλη συμφωνία για το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Συγκρότημα

Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα περίπου οι ΗΠΑ ανακοινώνουν ένα νέο πακέτο βοήθειας 115-116 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.
Αυτά τα πακέτα βοήθειας εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες:
Μερικά είναι απλές οικονομικές μεταφορές για να κρατήσουν τους ολιγάρχες στην Ουκρανία εφοδιασμένους με κεφάλαια για να διατηρήσουν την κυβέρνησή τους.

Άλλα αποτελούνται από όπλα, όπως drones, αντιπυραυλικά συστήματα όπως το Patriot, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας ενώ οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με Bradley Fighting Vehicles ή BFV.

Το σύνολο αυτής της βοήθειας για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ληστείας του προϋπολογισμού ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες, πλησιάζει τώρα τα 115 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά τα όπλα, υπάρχουν πολύ λιγότερα από όσα φαίνονται εμφανώς… όσον αφορά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.
Φαίνεται ότι η Ουκρανία λαμβάνει δισεκατομμύρια δολάρια σε εξοπλισμό, αλλά στην πραγματικότητα, η Ουκρανία δεν συγκαταλέγεται στα αποθέματα των ΗΠΑ.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν παλιά ή απαρχαιωμένα συστήματα στην Ουκρανία (το αρχικό BFV κατασκευάστηκε το 1981, πάνω από σαράντα 40 χρόνια πριν) και στη συνέχεια χρησιμοποιούν τις πιστώσεις για να παραγγείλουν νέα όπλα για τον εαυτό τους.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ πιθανότατα θα στείλουν στην Ουκρανία μια παλαιότερη έκδοση του συστήματος αεράμυνας Patriot - και μόνο ένα σύστημα, αποτελούμενο από οκτώ εκτοξευτές πυραύλων.
Όλα αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι όπως ορισμένοι υποστηρίζουν.
Οι Ρώσοι απλά θα το καταστρέψουν ωστόσο οι Patriot δεν θα χορηγηθούν άμεσα.

Οι πραγματικοί κερδισμένοι από αυτές τις μεταφορές όπλων θα είναι οι αμυντικοί εργολάβοι των ΗΠΑ όπως η Raytheon, η Lockheed Martin και η Northrop Grumman, οι οποίοι παίρνουν τα χρήματα για την κατασκευή νέων προηγμένων συστημάτων για τις ΗΠΑ

Οι πραγματικοί χαμένοι θα είναι ο ουκρανικός λαός, ο οποίος θα συνεχίσει να πεθαίνει άσκοπα ελλείψει μιας διευθέτησης μέσω διαπραγματεύσεων που θα αναγνωρίζει τις νέες πραγματικότητες στο έδαφος.

Πόσα οπλικά συστήματα καταλήγουν στο μέτωπο;

Μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που φτάνει στην Ουκρανία ανατινάζεται γρήγορα από τη Ρωσία.

Η Ρωσία έχει πολύ καλές πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται αυτά τα οπλικά συστήματα μόλις φτάσουν στην Ουκρανία.
Χρησιμοποιώντας παγκόσμια δορυφορική απεικόνιση, καθοδήγηση με λέιζερ και ένα μείγμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων κρουζ, ο Putin απέτρεψε σημαντικές ποσότητες οπλικών συστημάτων να φτάσουν στο πεδίο της μάχης καθώς οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέστρεψαν.

Αλλά οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για την Ουκρανία και έχουν δεσμευτεί τόσο σθεναρά για μια ολοκληρωτική ήττα των Ρώσων… οπότε μια ρωσική νίκη θα αποτελούσε στρατηγική ήττα για τις ΗΠΑ, που πριν λίγο καιρό… υπέστησαν την καταστροφή στο Αφγανιστάν.

Τα ερωτήματα

Τι θα συμβεί αν η Ρωσία φέρει την Ουκρανία στα πρόθυρα της ήττας;
Θα σηκώσουν απλώς τα χέρια ο Biden και η έντονα αντιρωσική κυβέρνησή του και θα αποδεχθούν τη νίκη στη Ρωσία;
Με βάση τη μαξιμαλιστική ρητορική τους και τη δέσμευσή τους για τη νίκη της Ουκρανίας, αυτό φαίνεται απίθανο.

Ο Biden δεν έχει δείξει σημάδια υποχώρησης και πρόσφατα είπε ότι θα προμηθεύσει στην Ουκρανία όπλα όσο χρειαστεί.
Από την άλλη, ο Putin επίσης δεν θα υποχωρήσει και δείχνει αποφασισμένος να εξασφαλίσει ολόκληρη την ακτή της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του κρίσιμου λιμανιού της Οδησσού.

Ο μεγάλος κίνδυνος θα μπορούσε να προκύψει εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν ανόητα την κλιμάκωση μέχρι το πικρό τέλος για να αποτρέψουν την ήττα της Ουκρανίας.
Δεν προβλέπεται ότι θα συμβεί, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε σημείο όπου τα τακτικά πυρηνικά όπλα θα χρησιμοποιηθούν από απόγνωση.
Από εκείνο το σημείο, και μετά… όλα τα σενάρια είναι πιθανά….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης