Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερες «πράσινες» επενδύσεις: Στόχος να γίνει ανταγωνιστική έναντι ΗΠΑ και Κίνας

Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερες «πράσινες» επενδύσεις: Στόχος να γίνει ανταγωνιστική έναντι ΗΠΑ και Κίνας
Η πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε πως η ΕΕ σκοπεύει να αναπτύξει ένα βιομηχανικό πλάνο που θα εστιάζει στο ρυθμιστικό πλαίσιο, με παροχή περισσότερων χρημάτων στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Για περισσότερες «πράσινες» επενδύσεις δεσμεύεται η Κομισιόν, ώστε να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Από το βήμα του World Economic Forum στο Davos, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, επεσήμανε πως η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα προκαλεί σημαντικές γεωπολιτικές και βιομηχανικές αλλαγές. «Οι ΗΠΑ και η Κίνα επενδύουν ισχυρά στην "καθαρότερη" τεχνολογία και η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει το ίδιο εάν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική» επεσήμανε.
Η πρόεδρος της Κομισιόν επεσήμανε πως η ΕΕ σκοπεύει να αναπτύξει ένα βιομηχανικό πλάνο που θα εστιάζει στο ρυθμιστικό πλαίσιο, με παροχή περισσότερων χρημάτων στην παραγωγή «καθαρής» ενέργειας. Παράλληλα, το σχέδιο θα ενισχύει τις δεξιότητες των εργαζομένων και θα ενισχύει το εμπόριο με άλλες χώρες.
«Έχουμε ένα μικρό χρονικό παράθυρο ώστε να επενδύσουμε στην καθαρή τεχνολογία, την καινοτομία και την καθαρή ενέργεια προτού η οικονομία των ορυκτών καυσίμων καταστεί απαρχαιωμένη» ανέφερε στην ομιλία της η von der Leyen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης